Dati piatra la o parte! a zis Iisus. Marta, sora mortului, I-a zis: Doamne, miroase greu, caci este mort de patru zile. (Ioan 11, 39) Inima impietrita este cea mai mare si cea mai vrajmasa piedica in calea oricarei invieri si in calea oricarei mantuiri. Daca nu poti sa mergi la fratele tau [] Dati piatra la o parte! a zis Iisus.

Marta, sora mortului, I-a zis:Doamne, miroase greu, caci este mort de patru zile. (Ioan 11, 39)Inima impietrita este cea mai mare si cea mai vrajmasa piedica in calea oricarei invieri si in calea oricarei mantuiri.

Daca nu poti sa mergi la fratele tau sau la vecinul tau, daca nu-l poti iubi si ierta, daca nu poti face nici un bine cuiva atunci, vinovata este numai inima ta, care s-a impietrit fata de acela caruia ii esti dator toate acestea!Poate ca, fata de toti ceilalti, inima ta este moale, calda, simtitoare, dar in partea dinspre acela caruia nu-i mai poti face bine, inima ta ti s-a impietrit! Atunci, da piatra la o parte!Daca nu poti asculta Cuvantul cel Sfant al lui Dumnezeu, cu o inima primitoare, smerita si infranata, daca nu poti simti dragoste fierbinte de Hristos si daca nu poti urma cu temere sfanta toate indemnurile Duhului Sfant, atunci asta este din pricina impietririi inimii tale (Rom. 2, 5) Atunci cutremura-te si incepe sa plangi, pana ti se va da piatra la o parte.

Ia seama, cat se mai zice astazi , despietreste-ti inima si primeste-L pe Domnul Iisus Hristos acum! i primeste cu ascultare sfatul si chemarea fratilor!Deschide-ti inima ta astazi, pana cand nu este prea tarziu si pana cand nu te vor ingropa neascultarea si pacatul in vreo pestera in care vei pieri pe vecii vecilor! (Evrei 3, 13).

Daca nu poti primi sfaturile fratesti, lacrimile lor si indemnurile, mustrarile mantuitoare si chemarile staruitoare la indreptare atunci asta este un semn rau de impietrire a inimii.

Daca respingi tot ce-ti vine de la Domnul prin fratii tai, spre a te face ca sa parasesti pacatul in care traiesti si sa parasesti calea ratacirii pe care inaintezi atunci, vai tie si inimii tale, daca nu dai piatra asta la o parte!Daca la toate indemnurile bune tu poti ramane nepasa-tor si nemiscat de vina este numai inima ta mandra si neascultatoare, robita si orbita de impietrirea ratacirii.

O, ce viitor grozav o asteapta pe o astfel de inima impietrita! Caci, adesea, cu o astfel de piatra, omul trufas nu mai vine niciodata la Hristos, fiindca nu vrea sa se mai pocaiasca.

O inima care sfatuieste rau sau la impotrivire, o inima care e plina de trufie, de incapatanare sau de nepasare si de porniri desfranate, trupeste sau sufleteste, sau de nerusinare si de indaratnicie niciodata nu poate ajunge decat rau.

Frate sau sora, care ai ajuns in aceasta stare nefericita, cum sa te mai zguduie Dumnezeu? Cum sa mai fie...