1. Daca veti avea intre voi o adevarata unitate si intelepciune in Duhul Sfant, nimic nu va va putea nimici. Daca nu veti avea aceasta, nimic nu va va putea salva. Vrasmasul nu va poate niciodata nimici prin puterea lui, ci numai prin slabiciunile care vin din dezbinarile voastre. 2. Oriunde sunt fratii stransi intreolalta, []1. Daca veti avea intre voi o adevarata unitate si intelepciune in Duhul Sfant, nimic nu va va putea nimici.

Daca nu veti avea aceasta, nimic nu va va putea salva.

Vrasmasul nu va poate niciodata nimici prin puterea lui, ci numai prin slabiciunile care vin din dezbinarile voastre.2. Oriunde sunt fratii stransi intreolalta, acolo Duhul Sfant Se revarsa totdeauna si ramane permanent.

Acolo toate hotararile fratesti se iau impreuna cu Duhul Sfant (Fapte 15, 28).

Acolo rugaciunile sunt cutremuratoare.

Acolo sunt totdeauna puteri si rodiri (Gal 5, 22).

Acolo este dragoste, belsug, crestere, inmultire, sfintire si pace.

Acolo este Hristos (Mt 28, 20).

Acolo nu se greseste niciodata.3. Luat in parte, fiecare dintre noi suntem slabi, dar impreuna cu toti fratii, fiecare este un biruitor.

Singur, fiecare putem gresi, dar impreuna cu fratii, fiecare suntem feriti de greseli.

Despartiti de frati, totdeauna ne ratacim, dar mergand cu fratietatea, nu ne pierdem niciodata.

Orice ostas adevarat si bun va tine totdeauna cadenta si alinierea cu coloana sa, mergand dupa Comandantul sau si dupa inaintasii sai.

Dar indata ce iese din coloana si rupe alinierea el devine un neascultator, un nesupus si un dezertor, sfarsind prin a fi osandit.4. Ce minunat exemplu de unitate dintre ei ne-au dat Sfintii Apostoli, smeritii si uriasii trimisi ai lui Hristos, si ce trista pilda ne dau astazi maruntii si ingamfatii vorbitori confesionalisti si sectaristi!Ce mare este oricine se smereste cu fratii i ce marunt este oricine se ingamfa impotriva fratilor!Toate dezbinarile si sectele n-au iesit din versetele Bibliei, ci au iesit din trufia unor flecari zgomotosi, depasiti de importanta care li s-a dat.

Din ambitiile unor rastalmacitori interesati,din cautatorii foloaselor lumesti.5. Domnul Iisus le vorbea ucenicilor Sai despre Imparatia lui Dumnezeu, iar ei Il intrebau despre imparatia lui Israel.

O, ce mare durere este pentru Domnul cand El cauta sa le indrepte ochii ucenicilor Sai si astazi spre lucrurile de Sus, iar ei se uita mereu tot la cele de jos!Cand una le vorbeste El si alta inteleg ei;Cand una este Calea si inta Lui si altele sunt caile si tintele lor.6. Imparatia lui Dumnezeu cuprindea si imparatia lui Israel, dar interesele imparatiei lui Israel erau atat de departe de Imparatia lui Dumnezeu!Cauza lui Hristos cuprinde totdeauna si foloasele noastre, dar foloasele noastre sunt mereu straine de cauza lui Hristos.

Lucrarea Duhului Sfant asigura deplin si izbanda lucrarilor noastre, dar lucrarile noastre sunt adesea spre paguba Lucrarii Duhului Sfant.

De aceea este in folosul nostru al tuturor ca sa ur-marim noi mai intai Imparatia lui Dumnezeu, caci atunci va castiga si imparatia noastra.

Dar cand cautam mai intai foloasele noastre, le vom pierde si pe cele de acum dar si pe cele viitoare.7. O, ce minunata este intelepciunea Duhului Sfant si atat de cumpatat se poarta ea in tot ce lucreaza, atat fata de Dumnezeu, cat si fata de oameni!Intelepciunea aceasta nu intreaba ce nu se intreaba si nu spune ce nu se spune.

Nu ispiteste ceea ce nu trebuie aflat si nu ascunde ceea ce trebuie stiut.8. Intelepciunea Duhului nu citeste cum nu este scris si nu stramba ce este drept.

Ea nu pune adevarul in slujba ei, ci se pune pe sine in slujba adevarului.

Nu se ridica mai presus de frati, ci se coboara totdeauna mai prejos.9. Intelepciunea Duhului Sfant spune totdeauna: Nu vreau sa vorbesc. Ci vreau sa ascult!Intelepciunea va iubi tacerea, fiindca in tacere este cel mai mult har si cea mai putina ispita. i va iubi rugaciunea, pentru ca in rugaciune este cea mai multa odihna si cea mai putina zbuciumare.

Le va iubi pe acestea trei: tacerea, rugaciunea si ascultarea, fiindca in ele a trait Hristosul sau, Soarele sau, Domnul sau, iar ele nu cunosc alt loc mai fericit decat la picioarele Domnului Iisus.10. Sunt putine lucrurile pe care noi nu trebuie sa le stim.

Acele lucruri sunt cele pe care Dumnezeu le-a pastrat numai sub cheia Lui.

Unul dintre acelea este si viitorul.

Trecutul il stim, prezentul il vedem, dar viitorul ne este ascuns dincolo de zidul in care este numai o poarta zavorata, a carei singura cheie o tine Insusi Tatal.

El da drumul de Acolo Timpului,...