Evrei 4, 7 Intoarcerea la Domnul nu este un lucru pe care sa-l faca omul oricand voies te, ci numai atunci cand voieste Dum nezeu; iar Dumnezeu voieste astazi. Atunci cand citesti Cuvan tul Sau ori cand auzi o predica ce ti-a strapuns inima, sau o cantare ce te-atrage la El, ori cand vreun necaz te [] Evrei 4, 7 Intoarcerea la Domnul nu este un lucru pe care sa-l faca omul oricand voies te, ci numai atunci cand voieste Dum nezeu; iar Dumnezeu voieste astazi. Atunci cand citesti Cuvan tul Sau ori cand auzi o predica ce ti-a strapuns inima, sau o cantare ce te-atrage la El, ori cand vreun necaz te apasa si te apleaca la rugaciune si multe alte astfel de prilejuri sunt acel astazi cand trebuie sa te hotarasti ca sa te pocaiesti si sa te intorci la Dumnezeu.

Orice amanare este un prilej pierdut pe care nu-l vei mai intalni niciodata. Orice im potrivire si ne hotarare te duc la impietrire si nepasare fata de Domnul si Cu vantul Lui si apoi la sfarsitul trist al celor multi care mor nemantuiti.

La o adunare crestina, in urma unei pre dici, o doamna fu convinsa de pacatele ei si indemnata sa se predea Domnului. Ochii ei erau plini de lacrimi. Totusi nu vru sa se pre dea lui Dumnezeu. Mai tarziu se imbolnavi de moar te si in ultimele clipe striga: Ah, locul unde ma duc este atat de intunecos!Astazi e cuvantul mantuirii. Vino la El chiar acum! Preda-te Lui azi! Maine poate e prea tarziuDaca pana azi te-ai impotrivit, lasa-ti ini ma patrunsa de harul Duhului Sfant si vino plangand cu poetul care canta:Iar astazi singur ma-nfior de-a mele fapte rele, Iisuse, si Te chem cu dor in noaptea vietii mele. Mai vino iar, Iisuse Bland, mai bate iar o data; Te-astept cu sufletul plangand i usa descuiata. (Traian Dorz)Ioan Marini, din vol. Ganduri crestine (vol. 1)