Voi ostasii Jertfei Sfintecare legamant ati pus,cu o dragoste fierbinte,inainte, tot nainte,ascultandu-L pe Iisus. Inimile voastre poarteDuhul Sfant primit de Sus,neinspaimantati de moarte,mai departe, mai departeduceti Steagul lui Iisus. Aparati si mai departe Adevarul neapus,pan la cruci si la morminte,inainte, tot nainte,neclintit langa Iisus. Nu priviti nici intr-o parte,tineti drept ce vi s-a spus,peste grijile []Voi ostasii Jertfei Sfintecare legamant ati pus,cu o dragoste fierbinte,inainte, tot nainte,ascultandu-L pe Iisus.

Inimile voastre poarteDuhul Sfant primit de Sus,neinspaimantati de moarte,mai departe, mai departeduceti Steagul lui Iisus.

Aparati si mai departe Adevarul neapus,pan la cruci si la morminte,inainte, tot nainte,neclintit langa Iisus.

Nu priviti nici intr-o parte,tineti drept ce vi s-a spus,peste grijile desarte,mai departe, mai departe,pentru slava lui Iisus.

Harul sfintelor cuvintesa va tina ochii sus,spre cununa slavei sfinte,inainte, tot nainte,pana vi-o va da Iisus.

Peste tot ce ne desparte,cu un duh si mai supus,credinciosi pana la moarte,mai departe, mai departe,sa ramanem cu Iisus.

Sus, in ara Slavei Sfinte,ne asteapta-un har nespus,mai presus de orice minte inainte, tot nainte,sa-l primim de la Iisus.

Pentru viata fara moarte,pentru slava far-apus,pentru-a Biruintei parte,mai departe, mai departe, vom invinge cu Iisus.

TRAIAN DORZ din Cantari Luptatoare , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014