In Ziua Cincizecimii, Duhul Sfant S-a pogorat peste apostoli in chipul limbilor de foc. S-a pogorat ca un foc aprinzator de suflete. Aprinsi de focul acesta, ar deau si apostolii si ardea si multimea. Cand citesti la Faptele Apostolilor, cap. 2, parca vezi si parca simti aprinderea cea sfanta si Focul cel Sfant din Ziua Cincizecimii. []In Ziua Cincizecimii, Duhul Sfant S-a pogorat peste apostoli in chipul limbilor de foc. S-a pogorat ca un foc aprinzator de suflete. Aprinsi de focul acesta, ar deau si apostolii si ardea si multimea.

Cand citesti la Faptele Apostolilor, cap. 2, parca vezi si parca simti aprinderea cea sfanta si Focul cel Sfant din Ziua Cincizecimii. Acest Foc ii facuse pe oameni sa depuna totul la picioarele apostolilor si la picioarele Domnului. Sa se predea cu totul Domnului. Acest Foc facuse una sufletul si inima multimii. Acest Foc a aprins apoi lumea intreaga; a aprins o lume intreaga pentru Domnul.

Crestinismul cel dintai a fost foc, a fost aprindere, a fost clocot, a fost viata vie si nebunie pentru Hristos. Dar, in curgerea vremii, acest foc s-a stins mereu. Crestinii s-au racit mereu. Din crestinismul de azi lipseste tocmai focul.

Crestinismul de azi zicea un predicator e ca si un cuptor care si-a pastrat in buna regula toate hoarnele, toate usile, toate randuielile, numai ca si-a pierdut focul. Am pierdut focul cel sfant al Duhului Sfant.

Duhul Sfant S-a pogorat peste apostoli in chipul limbilor de foc. Le-a dat apostolilor limbi de foc, pentru ca cu limba de foc sa-L predice pe Iisus cel Rastignit si sa-l roage pe orice suflet sa vina la El.

Duhul Sfant ne da si noua o limba de foc. Aceasta este una din insusirile Duhului Sfant: El ne da o limba de foc , pentru ca sa vorbim cu foc, sa ne rugam cu foc, sa cantam cu foc, sa plangem cu foc. Un crestin adevarat e acela care a primit aceasta limba de foc . Un ostas adevarat e acela care a primit aceasta limba de foc . i asa e si cu Adunarile Oastei. O adunare adevarata e aceea peste care se pogoara limbile de foc ; in care fratii vorbesc cu foc, se roaga cu foc, canta cu foc si plang cu foc.

Limbile de foc! acesta este semnul cel mai bun daca un crestin sau o adunare are sau nu pogorarea Duhului Sfant. Duhul Sfant zice un sfant Parinte n-are in Biblie nici un cuvant rece, nici o propozitie rece. Tot ce a scris si a spus El este foc, este caldura, este viata. i tuturor crestinilor adevarati El le da o limba de foc, un dar de foc cu care sa se aprinda mereu pe ei si pe altii.

Praznicul Rusaliilor este Praznicul Sfintei...