Dorim sa croim carari drepte , sa lasam o cale limpede in urma noastra in Lucrarea lui Dumnezeu. Dorim ca, prin felul nostru de a trai, de a ne purta, prin felul de viata dupa voia lui Dumnezeu, sa putem lasa dare de lumina stralucitoare in tara si in poporul nostru. Lucrarea aceasta e o Lucrare []Dorim sa croim carari drepte , sa lasam o cale limpede in urma noastra in Lucrarea lui Dumnezeu. Dorim ca, prin felul nostru de a trai, de a ne purta, prin felul de viata dupa voia lui Dumnezeu, sa putem lasa dare de lumina stralucitoare in tara si in poporul nostru.

Lucrarea aceasta e o Lucrare de viitor! E o Lucrare care nu-i inteleasa inca, dar stim ca este inteleasa de Dumnezeu.

M-a durut nespus de mult aseara comportarea cuiva de aici, cuvintele lui care nu erau deloc la locul lor. i i-am spus: Dragul meu, fii linistit, ca Lucrarea aceasta va fi crescuta pe brate de rugaciune. Pe noi ne doare de cei care nu L cunosc inca pe Dumnezeu. Ei trebuie ajutati si sprijiniti sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Dar acestei Lucrari nu-i purtati de grija. A pus Dumnezeu oameni care-L au pe Domnul pe inima. Sunt maini care se ridica curate si sincere la Dumnezeu pentru biruinta acestei Lucrari. O, daca ati fi cunoscut toate greutatile prin care a trecut Lucrarea aceasta! Dar a ramas tot mai stralucitoare si mai plina de har. E o dovada, fratii mei dragi, ca aurul care se gaseste in adancul pamantului este scos cu atatea jertfe la suprafata. Este trecut prin topitorie, prin instalatii, curatat prin foc, pentru ca sa se aleaga un bulgare care sa fie folositor.

Asa este Lucrarea lui Dumnezeu. Noi suntem imprastiati prin diferite colturi ale tarii, suntem mereu amestecati cu zgura si cu noroi, dar inca, printre oamenii lui Dumnezeu de acolo, se vede ca aurul isi pastreaza stralucirea. Dar pana sa ajunga aici, trebuie sa treaca prin cele trei stari: topitorie, instalatii si foc.

Aceste trei elemente trebuie sa lucreze impreuna la lamurirea aurului. Dupa cum o caramida se compune si ea din cele trei elemente: apa, pamant si foc, tot asa este si Lucrarea lui Dumnezeu. [Trebuie sa treaca] prin calire prin foc si prin apa pentru ca sa se poata forma un bulgare binecuvantat.

Noi plecam plini de multumire de aici din Timisoara, din mijlocul fratilor nostri dragi. i legam de inima fratelui tefan, tovarasul meu de slujba si de durere: draga Ilie, adu-ti aminte de vremea cand te rugai mereu pentru copiii tai si eu ma rugam pentru ai mei. Adu-ti aminte de lacrimile noastre, cand ne rugam amandoi pentru copiii nostri. A fost ca o...