6. Maica Domnului Iisus, care statea mereu in umbra Lui, retrasa si smerita, fara a dori sa fie nici macar vazuta de multime, era, desigur, cea mai atenta ascultatoare a Cuvintelor Lui. Fiindca nimeni altcineva pe lume nu stia atat de bine ca ea cine este El, Fiul ei. 7. Nimeni altcineva pe lume nu []6. Maica Domnului Iisus, care statea mereu in umbra Lui, retrasa si smerita, fara a dori sa fie nici macar vazuta de multime,era, desigur, cea mai atenta ascultatoare a Cuvintelor Lui.

Fiindca nimeni altcineva pe lume nu stia atat de bine ca ea cine este El, Fiul ei.7. Nimeni altcineva pe lume nu mai putea avea asemenea incredintare despre Dumnezeirea lui Iisus ca ea, Mama Lui Dulce.

De aceea credinta tuturor celorlalti a avut nevoie de semne si dovezi,de intrebari si raspunsuri,de alergari si pipairi.

Singura credinta Maicii Sfinte n a avut nevoie de acestea,pentru ca singura ea nu se indoise niciodata.

De aceea nici nu se scrie nimic despre ea, in toate aceste framantate zile ale Invierii,fiindca lucrurile cele mai evidente, nu i nevoie sa le dovedesti.8. Cele scrise sau scris anume spre credinta celor ce inca nu credeau, ca sa creada (In 20, 31).

S au scris despre cei ce sau indoit pentru cei care inca se mai indoiesc, ca sa nu se mai indoiasca.

S au scris despre cei care n au vazut pentru cei care inca nu vad, sa vada.

Ca sa nu mai fie necredinciosi.

Dar nu sau scris despre Maica Domnului, care a crezut, pentru cei care cred.

Pentru ca acestia n au nevoie de dovezi.

Ei cred mai fericiti fara ele.

Traian Dorz, din R splata Ascult rii