Parintele Iosif Trifa, Marele om a lui Dumnezeu, al Bisericii Ortodoxe si al Neamului Romanesc, Profetul vremurilor noastre, cel ce a intemeiat Oastea Domnului, a slujit, cu binecuvantarea Bisericii, in aceasta Sfanta Lucrare, ca o candela, luminand duios pe toti cei ce cautau adevarata lumina a lui Hristos. Prin trimisul lui []Parintele Iosif Trifa, Marele om a lui Dumnezeu, al Bisericii Ortodoxe si al Neamului Romanesc, Profetul vremurilor noastre, cel ce a intemeiat Oastea Domnului, a slujit,cu binecuvantarea Bisericii, in aceasta Sfanta Lucrare, ca o candela, luminand duios pe toti cei ce cautau adevarata lumina a lui Hristos.

Prin trimisul lui Dumnezeu, Lucrarea Oastei Domnului a rasarit, in momentul cel mai greu, dar si cel mai necesar al istoriei noastre, ca un adevarat miracol Ceresc, din tot ce avea mai sanatos si mai frumos Biserica Ortodoxa Romana .

Hristos devenea atat de vizibil si de real in viata crestinilor. Rasunetul Duhovnicesc al Lucrarii Oastei Domnului a cuprins inca de pe atunci toate teritoriile romanesti, mergand chiar dincolo de acestea. Dupa cum spune Cuvantul sfant: Hristos ieri, azi si in veac acelasi este. Lucrarea Oastei Domnului a transformat omul firesc in om Duhovnicesc.

Prin puterea Duhului Sfant Lucrarea Oastei Domnului a adus lacrimi si dragoste in slujbele Bisericii noastre. Ea este si ramane Adevar istoric, o prezenta incontestabila a termenului Cincizecimii, care a adus si intretine Biserica Ortodoxa Romana prin misiune, formare duhovniceasca si creatie Apologetica si Poetica, avand rolul de a hrani permanent din preaplinul Sau societatea crestina.

Lucrarea Oastei Domului prin tipicul sau duhovnicesc a evidentiat permanent omul nou-nascut din lacrimi si din pocainta. Indemnandu-i permanent pe crestini i-a scos din lumea decazuta-pagana, precum Hristos si Biserica Sa a perpetuat innoirea dumnezeiescului Botez ca un vesnic prezent. Aceasta usa deschisa catre Cer de Sfanta Biserica, in Duh de pocainta conduce viata crestinului la nasterea din nou .

Pentru cei ce vor sa se mantuiasca, Dumnezeu trimite un strop de Har care le da trezirea prin cincizecimea personala, in care omul se vede pe sine, il vede pe Dumnezeu si tot astfel, pune inceput nou mantuirii sale. Izvorul de har primit prin Taina Sfantului Botez, il hraneste pe cel ce se adapa din darurile Sfantului Duh.

Existenta noastra pe acest pamant este intampinata de duhul lumii si de Duhul lui Dumnezeu intru a alege si a deveni, sau nu, copiii lui Dumnezeu. Nasterea din Nou este nasterea din Dumnezeu, singura cale de a te preda lui Dumnezeu. In felul acesta crestinii...