Diavolul isi are si el intre oameni o armata a lui, armata bautorilor; armata celor biruiti de patimi si faradelegi; armata celor biruiti de ispitele lui. Armata bauturilor, armata betivilor, asta e doar cea mai puternica armata a diavolului. i Satan are grija de ea sa nu scada. Sunt pline satele si orasele de cercuri []Diavolul isi are si el intre oameni o armata a lui, armata bautorilor; armata celor biruiti de patimi si faradelegi; armata celor biruiti de ispitele lui.

Armata bauturilor, armata betivilor, asta e doar cea mai puternica armata a diavolului. i Satan are grija de ea sa nu scada.

Sunt pline satele si orasele de cercuri de recrutare pentru armata diavolului. Carciumile sunt tot atatea cercuri de recrutare pentru armata diavolului.

Iar Itig Leiba, adica crasmarii, sunt cei ce strang si asenteaza mereu recruti pentru armata cea neagra a bauturilor, a iadului.

Diavolului ii trebuie neincetat recruti noi, rezervisti noi, caci armata lui, armata betivilor, isi are ea pierderile ei.

Zi de zi cade unul si altul din cei intrati in armata betivilor, Cade betivul doborat de ticalosie trupeasca si sufleteasca.

Cade doborat de vrasmasul cel infricosat de care zice Mantuitorul ca omoara si trupul si sufletul omului (Matei 10, 28).

Cade betivul omorat de alcool, de duhul si puterea Necuratului.

Locurile celor ce cad trebuie umplute si ele se umplu repede.

Din toate partile sosesc recruti noi pentru armata diavolului.

Ii aduce Itig Leiba, crasmarul, si ii pune la rand (cum se vede in chipul de alaturi).

Ii rade dracului barba de bucurie vazandu-si armata crescand mereu.

Sunt pline...