Oricare ar fi insusirile sau darurile pe care le-a impartasit Dumnezeu omului, ele sunt ne folositoare, daca omul nu le pune in lucrare. Tot asa e si cu credinta in Dumnezeul cel viu; daca ea nu-si pastreaza sanatatea, poate fi nimicita de atacurile pa catului si poate sa se prefaca in indoiala. Indoiala e o boala sufleteasca, []Oricare ar fi insusirile sau darurile pe care le-a impartasit Dumnezeu omului, ele sunt ne folositoare, daca omul nu le pune in lucrare.

Tot asa e si cu credinta in Dumnezeul cel viu; daca ea nu-si pastreaza sanatatea, poate fi nimicita de atacurile pa catului si poate sa se prefaca in indoiala.

Indoiala e o boala sufleteasca, iar aceasta boala e pricinuita de pacat. Trebuie mai intai sa de partam pacatul si atunci va disparea si indoiala.

Pacatul rupe impartasirea omului cu Dumnezeu si naste in doiala care este o boala a sufle tului. Trebuie, asadar, sa infap tuim mai intai impacarea cu Dumnezeu si atunci indoielile vor disparea de la sine si locul lor il va lua o pace care intrece orice asteptari, o pace pe care lumea n-o poate nici da, nici lua. Eu M-am facut om pentru ca sa impac faptura cu Tatal, pentru ca oamenii sa cunoasca bucuria vesnica a cerului.

Sadhou Sundar SinghLa picioarele Stapanului meu