Biblia spune ca imparatul Baltazar din Babilon a facut odata un chef mare cu o mie de invatati. Cate prostii nu face omul la che furi si betii! In toiul chefului, Baltazar a poruncit sa i se aduca vasele cele sfinte din templul (biserica) Ierusalimului, sa bea vin din ele. i au adus vasele cele sfinte []Biblia spune ca imparatul Baltazar din Babilon a facut odata un chef mare cu o mie de invatati. Cate prostii nu face omul la che furi si betii!In toiul chefului, Baltazar a poruncit sa i se aduca vasele cele sfinte din templul (biserica) Ierusalimului, sa bea vin din ele. i au adus vasele cele sfinte de aur si argint si au baut din ele imparatul si boierii lui si tiitoarele (curvele) cele ce se culcau cu el si ii laudau pe dumnezeii cei de aur, si de argint, si de arama, si de fier, si de piatra Dar, in acel ceas, o mana s a ivit si a scris pe perete vorbele: Mene, Techel, Fares. Atunci imparatul s-a tulburat si boierii lui au incremenit si nimeni n-a putut citi scrisoarea. Imparatul a chemat pe toti inteleptii Babilonului sa citeasca scrisoarea, dar n-au putut nici unul s-o citeasca, nici s-o talmaceasca imparatului. La sfatul imparatesei, imparatul l-a chemat pe Daniel proorocul, care a talcuit scrisoarea, spunand ca cele trei vorbe inseamna spargerea imparatiei lui.

Cititi pe larg aceasta istorie in cartea proorocului Daniel, la capitolul 5; imaginea de mai jos il arata pe Daniel talcuind scrisoarea.

Ce plina de invatatura pentru noi si pentru vremile noastre este aceasta intamplare din Biblie! Ca pe vremea Babilonului si a lui Baltazar, asa e pornita si lumea de azi spre cumplite stricaciuni sufletesti: betii, chefuri, desfranari si destrabalari. Suntem pe un grozav povarnis sufletesc.

Se pare ca si lumea de azi e un mare ospat al lui Baltazar, in care oamenii se inchina la idolii placerilor, ai desfatarilor, ai inselaciunilor, ai zavistiilor si ai altor nesfarsite rautati si stricaciuni sufletesti. In mijlocul acestor stricaciuni sufletesti s-a ivit si in zilele noastre o mana infricosatoare, o mana nevazuta, care de ani de zile scrie mereu fel de fel de semne si aratari infricosate.

Zi de zi, an de an, mana aceasta se iveste tot mai tare si scrisoarea ei se face tot mai mare.

De ani de zile, o mana nevazuta scrie mereu greutati, necazuri, framantari, lipsuri care n-au fost inca in lume. Dar oamenii nu s-au spaimantat si nu s-au indreptat. Mana cea nevazuta a inceput sa scrie si fel de fel de infricosatoare semne si aratari ceresti.

Deasupra capului nostru, cu adevarat, parca o mana nevazuta scrie fel de fel de aratari si semne infricosatoare. Mana Domnului Dumnezeu este aceasta mana. Semnele si aratarile vremilor noastre sunt chemarea Domnului Dumnezeu de a ne lasa de rautati.

Baltazar i-a pus pe inteleptii Babilonului sa afle talcul celor trei cuvinte. S-au framantat mult inteleptii Babilo nului sa...