CACI FARA MINE NU PUTE I FACE NIMIC (In 15, 5) Cerul lumii este acoperit de nori tot mai grosi. Doua razboaie fac sa sangere doua mari colturi de lume. i in fiecare zi se aud mereu,,vesti de razboaie dintr-o parte si alta a pamantului. Deviza tuturor neamurilor e una singura: inarmarea. Sa ne pregatim []CACI FARA MINE NU PUTE I FACE NIMIC (In 15, 5)Cerul lumii este acoperit de nori tot mai grosi. Doua razboaie fac sa sangere doua mari colturi de lume. i in fiecare zi se aud mereu,,vesti de razboaie dintr-o parte si alta a pamantului. Deviza tuturor neamurilor e una singura: inarmarea. Sa ne pregatim cu arme cat mai bune, sa avem avioane si gaze cat mai multe, cat mai multi soldati si munitii. i toate acestea, pentru prapadul ce va veni.

O infrigurare neobisnuita a cuprins popoarele pamantului.

Suntem parca in plin Apocalips. Tropotele cailor mortii parca se aud prin lume. i s-a aratat un alt cal, un cal rosu. Cel ce sta pe el a primit puterea sa ia pacea de pe pamant, pentru ca oamenii sa se injunghie unii pe altii, si i s-a dat o sabie mare (Apoc 6, 4).

Acest verset din Biblie spune totul. El oglindeste tocmai starile vremilor si oamenilor de azi, a caror simbol nu mai e crucea, ci sabia.

De la o vreme s-au schimbat chiar si jucariile copiilor. De la obiecte casnice, bile, carti, patrate etc., s-a trecut acum la jucarii serioase . Magazinele oraselor sunt pline cu tunuri, pusti, trenuri, automobile, avioane, motociclete, tancuri, jucarii care vorbesc si ele de razboaie si vesti de razboaie si copilasilor nevinovati, care vor cadea si ei, ca maine, prada uciderii vrajmase a razboiului.

Ce-i drept, oamenii s-au straduit sa inlature...