Dupa Modelul lui Hristos a lucrat si Sfantul Petru, care, in ziua Cincizecimii a unit 3000 de firisoare de nisip cu Stanca de pe Golgota. El a fost acela care a adus pe Hristos-Stanca la firisoarele de nisip printr-o unire si le-a spus: Aici nu mai sunt doi, ci Unul Singur: Hristos! Multimea celor ce []Dupa Modelul lui Hristos a lucrat si Sfantul Petru, care, in ziua Cincizecimii a unit 3000 de firisoare de nisip cu Stanca de pe Golgota. El a fost acela care a adus pe Hristos-Stanca la firisoarele de nisip printr-o unire si le-a spus: Aici nu mai sunt doi, ci Unul Singur: Hristos! Multimea celor ce crezusera era o inima si un gand, pentru ca s-au unit cu Hristos, pentru ca au fost uniti cu Hristos si toti erau sudati.

Iata ce putere! Mare intelepciune a fost intelepciunea aceasta, fratii mei dragi!Dupa Apostolul Petru au fost altii care au facut tot la fel. Misiunea noastra este aceasta, cum s-a mai spus: sa-L ducem pe Hristos la lume si pe oameni la Hristos. De la el au fost multi mesteri zidari pana la noi, care au inceput sa faca lucrul acesta.

Noi lucram la constructii de case. Temelia casei o facem din piatra, zidurile peretilor, din caramida, dar la caramida, pentru ca una cu alta sa se uneasca ca si cu firisoarele de nisip care sunt neputincioase, mici, multe , pentru ca sa se faca aceasta legatura, aceasta unitate, folosim cimentul. Cimentul este praful, firisoarele de piatra, de stanca, prelucrate, care, desi au fost sfaramate si zdrobite, nu si-au pierdut puterea lor de stanca. Ele au putere iar sa uneasca, iar sa faca stanca, iar sa-i inchege pe toti acei uniti cu ele.

Cativa mesteri zidari au fost invinovatiti, cand lucrarile lor sau daramat, ca n-au pus material de-ajuns. Au pus foarte putin, o cantitate slaba de ciment in nisip, si de aceea lucrarea n-a fost inchegata cum trebuia, n-a fost legata, n-a fost unita asa cum trebuia si de aceea zidurile s-au daramat. Pentru ca a fost prea putina cantitate din piatra, din tarie, si prea multa cantitate de nisip, de firicele de nisip.

Fratii mei dragi, frati lucratori, frati mesteri, priviti in adunarea voastra! Nu se intampla de multe ori sa fie numai niste firisoare de nisip in ea? Nu se intampla uneori ca frate langa frate sta? Unul langa altul, si nu unul in celalalt?Ce faci tu atunci, frate mester zidar?Ce faci tu atunci, frate mester lucrator? tii ce ar trebui facut? Pusa o mai mare cantitate din Hristos, o mai mare cantitate din Stanca! Mai multa cantitate din Hristos!Apleaca-te atunci mai mult la lacrimile talePune atunci mai putin din tineMai putin din intelepciunea taMai putin din talentul tauMai putin din situatia ta i mai mult din lacrimile lui Hristos, din mila lui Hristos si din smerenia lui Hristos. i vei vedea atunci cum se incheaga firisoarele tale!Vei vedea atunci adunarea ta cum se incheaga. Vei vedea atunci cum se uneste!Vei vedea cum se sudeaza. Vei vedea cum lucreaza Dumnezeu, daca tu te vei cobori cat mai jos si vei pune cat mai putin din tine si cat mai mult din Hristos.

Sa-i urmam pe cei ce L-au coborat pe Hristos pana la noi, dar, coborandu-L pe Hristos, s-au coborat mai intai ei insisi.

Parintele Iosif El a fost un mester zidar atat de intelept, care a vrut ca firisoarele acestea de nisip sa le uneasca cu Hristos, pentru ca orice valuri, orice vanturi ar veni, sa nu le poata lua, sa nu le poata clatina. Parintele Iosif! Un trupsor slabut si bolnavicios. Un preot simplu de la tara, Dumnezeu s-a folosit de el si a facut o lucrare atat de mare prin ascultarea lui, prin lucrarea pe care a putut s-o faca prin el. El a fost acela care a amestecat prin Jertfa lui Hristos, prin Sangele lui Hristos firisoarele acestea de nisip, o multime de firisoare de nisip din Biserica noastra, din tara noastra, din poporul nostru si ne-a unit cu Hristos.

Daca noi suntem azi aici, suntem datorita aceluia care ne-a unit, care ne-a tesut, care a...