Fiul meu, alege numai binele adevarat, tot ce numai pare bine, este-adeseori pacat ce e bine-ntreg, se simte si-l cunoaste duhul tau, ce doar pare, e-amagire: crezi ca-i bine, dar e rau (Traian Dorz) Toti cunoastem oameni care ne-au mintit. Dar prima oara, cu totii ne intrebam: In legatura cu altceva m-ai mai mintit ? []Fiul meu, alege numai binele adevarat,tot ce numai pare bine, este-adeseori pacatce e bine-ntreg, se simte si-l cunoaste duhul tau,ce doar pare, e-amagire: crezi ca-i bine, dar e rau (Traian Dorz)Toti cunoastem oameni care ne-au mintit. Dar prima oara, cu totii ne intrebam: In legatura cu altceva m-ai mai mintit ? Credibilitatea se construieste ca un turn, caramida cu caramida. Minciuna scoate o caramida de la baza turnului. Asta e miza: credibilitatea. (Michael Josephson)Se intampla uneori sa dam crezare oricaror vorbe si porniri, fara a cumpani temeinic in fata lui Dumnezeu ceea ce auzim sau vedem. i vai, de multe ori, cadem in cursa vrajmasului imbratisand minciuna ca pe un adevar. Iar dupa aceea tinem cu inversunare la parerea formata, fara a mai lua in seama si parerea altora.

Se intampla deseori sa vedem la cei din jurul nostru, mai degraba lucrurile rele, decat cele bune. Sa vedem paiul din ochiul altuia uitand de posibila barna din ochiul nostru.

Se intampla suntem plini de slabiciuni, dar lucrul acesta nu ne impiedica sa fim mai plini de intelepciune, de chibzuinta si de smerenie. Cel ce iubeste adevarul, nu...