Iata intrebarea cea mai arzatoare, intrebarea mare, ce se pune lumii cu staruinta. Insusi Mantuitorul este celace te intreaba: ce ti se pare de Hristos, al cui fiu este? De la raspunsul tau atarna soarta ta, mantuirea ta. Odinioara El a pus aceasta intrebare fariseilor, care II ispiteau, vrand sa-l prinda in cuvant. Ei au []Iata intrebarea cea mai arzatoare, intrebarea mare, ce se pune lumii cu staruinta. Insusi Mantuitorul este celace te intreaba: ce ti se pare de Hristos, al cui fiu este?De la raspunsul tau atarna soarta ta, mantuirea ta.

Odinioara El a pus aceasta intrebare fariseilor, care II ispiteau, vrand sa-l prinda in cuvant. Ei au raspuns intr un fel. Fiu al lui David au zis ei. Si aveau dreptate, caci Legea veche spunea, ca Mantuitorul se va naste din neamul lui David. Dar n au dat raspunsul cel adevarat. Ei au dat raspunsul formei dinafara, nu pe acela izvorat din suflet nu pe acela, pe care trebuia sa-l dea, dupace au auzit pe Iisus vestind evanghelia noua, si L-au vazut savarsind minuni, ca unul ce avea putere de sus. Ei nu L-au recunoscut, ca trimis al lui Dumnezeu, ca Fiu al Tatalui ceresc,ca Dumnezeu Insusi Mantuitor al lumii. N-au vrut sa-L recunoasca, caci se temeau si Il urau.

Asa sunt si azi multi oameni. Ei recunosc ca Iisus a fost cel mai mare si cel mai bun om, din cati sau aratat in lume. El a adus si a propovaduit cea mai inalta invatatura si a dus vieata cea mai curata intre fiii oamenilor. Dar, ca si fariseii, nu spun ceece e lucrul de capetenie: nu vor sa-L recunoasca Dumnezeu-Stapan peste vieata lor. Nu-L recunosc din prea mare dragoste de ei insisi. Caci recunoscandu-L de Stapan ar trebui sa I se supuna, sa-L Cunoasca si sa-I urmeze intru toate poruncile sl legile cari randuiesc Imparatia Sa....