Ferice de ochii vostri ca vad aceste lucruri , a spus Mantuitorul nostru preaiubit ucenicilor Sai. Ferice de cei ce plang acum, a mai spus El, pentru ca ei vor rade. Ferice de ei ca plang acum pentru pocainta, dar vor rade odata pentru mantuire. Plang acum pentru mila altora, dar vor rade odata pentru rasplatirea []Ferice de ochii vostri ca vad aceste lucruri , a spus Mantuitorul nostru preaiubit ucenicilor Sai.

Ferice de cei ce plang acum, a mai spus El, pentru ca ei vor rade. Ferice de ei ca plang acum pentru pocainta, dar vor rade odata pentru mantuire. Plang acum pentru mila altora, dar vor rade odata pentru rasplatirea lor insisi. Plang in singuratate, dar vor rade odata in fericirea Domnului si-n imbratisarea dragostei vesnice.

Dar vai, a mai spus El, de ochii care rad acum catre pacat, care sticlesc acum de lacomie sau de ura, care se intorc dinspre Domnul catre lumea pacatoasa, care parasesc neprihanirea si se alipesc moi si vinovati de pacatele lumii acesteia. Ochii acestia vor plange amar, vesnic si vesnic, in scrasnirea dintilor, in usturimea si-n amaraciunea parerilor lor de rau nesfarsite, pentru neascultarea si pacatul in care au trait.

O, ochi sfinti, sfintiti-va mai departe prin lacrimile rugaciunii si ale infranarii, caci voi veti fi luminati odata pe vecii vecilor si in curand de revederea preaiubitului vostru Mantuitor, de Fata Lui scumpa si sfanta, cu o vesnica stralucire pentru voi.

Dar voi, ochi vinovati, treziti-va si inspaimanta ti-va de ceea ce v-asteapta. Treziti-va acum, cand...