Iubirea lui Iisus fata de oameni a fost atat de mare, incat il facea sa-si doreasca ora mortii Sale. El numea ora aceea: ora Sa, pentruca timpul morti sale era timpul dorit de Dansul, fiindca atunci voia sa dea oamenilor ultima sa proba, de iubire, murind pentru ei pe cruce. Iubirea a hotarit pe un []Iubirea lui Iisus fata de oameni a fost atat de mare, incat il facea sa-si doreasca ora mortii Sale. El numea ora aceea: ora Sa, pentruca timpul morti sale era timpul dorit de Dansul, fiindca atunci voia sa dea oamenilor ultima sa proba, de iubire, murind pentru ei pe cruce.

Iubirea a hotarit pe un Dumnezeu, ca sa moara spanzurat pe cruce intre doi talhari, cu atata dejosire a maririi Sale dumnezeesti.

Care a fost cauza acestei fapte?A fost iubirea, care uita de demnitate, caci iubirea cand e vorba sa se faca cunoscuta, nu cearca sa se potriveasca demnitatii celui ce iubeste, ci cauta ceeace poate arata mai bine iubirea sa celui iubit.

De aceea si noi, privind la Isus cel de pe Cruce, cu inflacarare sa exclamam: O iubire! O iubire! O iubire!Sursa: Calendarul biblic saptamanal ilustrat pe anul 1946, Editura si Libraria Cartea de aur Sibiu