1. Intrarea prin Usa cea Stramta este intr-o clipa fericita, dar trebuie sa lasi la intrarea prin ea toate hainele tale vechi si tot felul tau vechi de vietuire de mai inainte. Caci cu astfel de poveri nu poti sa treci prin Ea Dincolo, la Dumnezeu. Nici n-a putut sa treaca nimeni inca, pentru ca []1. Intrarea prin Usa cea Stramta este intr-o clipa fericita,dar trebuie sa lasi la intrarea prin ea toate hainele tale vechi si tot felul tau vechi de vietuire de mai inainte.

Caci cu astfel de poveri nu poti sa treci prin Ea Dincolo, la Dumnezeu. Nici n-a putut sa treaca nimeni inca, pentru ca Usa este stramta si sfanta nimic intinat nu poate intra prin Ea.2. Prin Hristos nu poti intra, nu poti trai si umbla decat nascandu-te din nou, imbracandu-te cu haina cea noua a harului, lepadand toate cele vechi (Rom 13, 12-14).

Chiar intrarea prin Hristos face curatirea de toate acestea in viata ta.3. Toate roadele Duhului le primesti prin harul lui Dumnezeu chiar incepand din clipa cand din tot sufletul tau Il primesti pe Hristos in inima ta si te predai Lui cu toata inima vietii tale.

Iar apoi, ramanand in El, Duhul Sfant ti le desavarseste toate. i in frumusete, si in numar, si in dulceata tot mai mare.4. E greu pana ajungi la Usa.

E greu pana te hotarasti sa intri,e greu pana cand Cuvantul lui Dumnezeu biruie mintea ta si Duhul Sau frange inima ta.

Pana cand, prin hotararea cea mare, te arunci in bratele lui Iisus.

Pana cand, cu inima infranta de iubirea Crucii Sale, cazi in genunchi cu lacrimi de cainta si pocainta la picioarele Domnului Hristos, predandu-te Lui cu totul.

Da, aceasta apropiere de Usa da, acest drum pana la ea este greu.

Dar chiar intrarea insasi este usoara, este fericita, este stralucita si este scurta.

Fericit cine intra stralucit si usor.5. Clipa intrarii prin Usa Harului Mantuitor tine doar o clipa,dar o, Dumnezeule Binecuvantat, ce clipa este aceasta! N-o mai poti uita niciodata pana in vecii vecilor.

Dincolo de ea incep, pentru tine, Calea, Adevarul si Viata (In 14, 6). Prin care ai si ajuns la Tatal, prin care ai si fost infiat in El.

Dar in Sfantul Sau Cuvant Biblia Domnul ne a facut cunoscut ca numai cei ce intra prin El si cred in Numele Sau, numai acestia vor fi sigur mantuiti (I In 5, 13).

Iar ce este sigur, este sigur.

Celorlalti nu li s-a dat nici un fel de garantie. Cercetati Scripturile, ca sa aflati in ele viata vesnica.7. Nu primi in inima ta pasiunea unei iubiri nepermise.

Hotul acesta nu vine decat sa-ti fure linistea ta, cinstea ta, banii tai, odihna ta si sanatatea ta. i, pe urma, sufletul tau.

Tot ce este nepermis aduce numai chinuri si pierza-re.8. Nu primi in mintea ta invataturile straine, ratacite si rele.

Hotul acesta nu vine decat sa-ti fure bunele tale deprinderi si credinta inimii tale, bucuria nevinovatiei si prieteniile tale curate, statornicia ta si fratii tai si dupa ele, sufletul tau9. Nu primi in caminul tau prieteniile si poftele lumesti, duhul modei si al strazii, oamenii barfitori si patimasi, desfranati si usuraticiCaci talharii acestia iti vor prada si nimici in curand fericirea casniciei tale, bucuria familiei tale, linistea casei si viitorul copiilor tai.

Iar cu acestea, iti vor nimici sufletul tau.10. Nu primi in adunarea ta invatatori straini care iti aduc un alt Iisus, care iti aduc sfaturi indoielnice, evan-ghelii deosebite, duh necunoscut si adevar necercetat.

Hotii acestia nu vin decat sa va tulbure sufletele, sa va strice armonia, sa va dezbine fratietatea, sa va nimiceasca bucuria si unitatea frateasca,si cu acestea, si sufletele voastre, ale tuturor.11. Nu primi in viata ta o alta credinta, deosebita de cea pe care ai primit-o la nasterea ta din nou.

Hotul acesta vine numai sa-ti junghie si sa-ti prapadeasca credinta ta...