1. Numai Iisus Hristos, Mantuitorul si Dumnezeul tau, Care stie toata viata ta si cunoaste toate pacatele tale caci El le-a ispasit numai El Singur te poate intelege. Numai Lui poti sa-I spui totul si fara nici o teama. O, ce Prieten Bun ne este El! 2. Crede ca Iisus este langa tine []1. Numai Iisus Hristos, Mantuitorul si Dumnezeul tau, Care stie toata viata ta si cunoaste toate pacatele tale caci El le-a ispasit numai El Singur te poate intelege. Numai Lui poti sa-I spui totul si fara nici o teama.

O, ce Prieten Bun ne este El!2. Crede ca Iisus este langa tine si vei simti ca este.

Vino la El si vei simti ca te invaluie cald cu iubirea si bratele Sale.

Cere-I iertare si vei simti ca ti-a daruit-o.

Da-I inima ta si vei simti ca ti-o primeste.

Preda-te lui Hristos cu credinta, cerindu-I nasterea din nou, apoi ramai langa El cu iubire neschimbata.

Slujeste-L cu nadejde toata viata tasi vei simti ca esti infiat de Dumnezeu.3. Fiindca ati renuntat la toate acum pentru Hristos, le veti primi pe toate si pe totdeauna prin El.

Dar cine n-are pe Hristos e cea mai nefericita fiinta de pe fata pamantului.

Acum o vad numai unii; maine o vor vedea aceasta cu totii.4. Sanatos este numai acela care poate purta poveri:povara rabdarii, povara pagubei, povara jignirii,povara ocarii, povara inchisorii, povara bataii,povara Crucii, povara Evangheliei, adica povara lui Hristos.

Pot totul in Hristos, a spus Sfantul Pavel (Fil 4, 13).

Intr-adevar, in Hristos poti.

Numai in El poti.5. Cand nu esti in Hristos, atunci nu poti purta greul (In 15, 5).

Deci daca nu poti, inseamna ca nu esti in El. Caci daca ai fi, ai fi sanatos deplin,adica ai putea purta totul.6. Viata sfanta pretinsa de Hristos, propovaduita de apostolii Sai, traita de primii crestini si aparata de Sfintii Parinti ai Bisericii a devenit in mijlocul acestui fel de lume o exceptie batjocorita si huiduita.

Cat de ingrozitor s-au falsificat lucrurile! i totusi aproape nimanui nu i se pare ingrozitor.7. Apostolii si Sfintii Parinti au fost saraci, curati si darnici.

Asa ne-au invatat ei sa traim si noi in Biserica Domnului.

Dar cei care s-au ocupat de lucruri necinstite au adus in lume ura nu fata de ei, ci fata de Evanghelie si fata de Biserica, prin purtarile lor.

Ce blestem este acesta pentru cei vinovati de el!8. Crestinismul este Hristos nu necinstitii care sau strecurat in crestinism si in Biserica Sa.

Evanghelia este lumina si binefacere, nu obscurantism, superstitie si inapoiere.

Biserica este curatie, dragoste si caldura in unitate, nu afacerism, simbrie, fatarnicie si sectarism.

Oamenii trebuie sa ajunga sa vada si sa faca deosebirea.

Iar cei nelegiuiti ori sa-si schimbe viata, ori sa plece din Biserica!Cerul n-are numai atatea stele cate se vad.

Nici Biserica adevarata numai atatia luptatori cati par.9. Ce mare pacat este frica!Frica este unul din pacatele cele mai grele impotriva credintei si a iubirii.

Frica te duce la lepadarea de credinta si la tradarea iubirii lui Hristos.

Frica te face sa-ti calci legamantul si sa-ti pierzi mantuirea.

Frica te face sa-ti vinzi Binefacatorul si fratii.

Frica te face sa calci porunca Domnului si sa parasesti calea Lui.

Frica iti sugruma constiinta, iti ucide bucuria, iti otraveste toata pacea vietii si a caminului.

Iti intuneca mintea, iti chinuieste sufletul si iti nimiceste adunarea.

Frica iti pierde viata intreaga si pe totdeauna (Apoc 21, 8).

Nu fiti fricosi voi, pe care va apara Hristos Biruito-rul. De cine ati putea sa va temeti?10. O suflete, nu fi fricos niciodata. Niciunde. i in fata nimanui! Cere-I putere Domnului si ai curaj! Totdeauna in Numele Lui si in slujba Lui trebuie sa ai cel mai mare curaj.

Teme-te de un singur dusman: pacatul;de o singura nenorocire: pacatul;de o singura osanda: pacatul;si apoi de nimic altceva sa nu te mai temi niciodata.11. Nu trebuie sa uiti niciodata un lucru: cine te intreaba.

Nu ce te intreaba si ce-ti vorbeste cineva, ci cine te intreaba, cine iti vorbeste!La asta sa fii atent!Ca daca te uiti la ce te intreaba un om, de cele mai multe ori nu vei fi...