din cuvantul fratelui Traian Dorz trimis pentru nunta de la Ivesti 2 mai 1982 Domnul a avut mila de Petru si de Toma, fiindca ei s-au intors iarasi intre frati, cu pocainta si cu lacrimi. Dar Iuda s-a pierdut pe veci, fiindca el n-a mai avut nici pocainta, nici lacrimi, nici intoarcerea intre frati []din cuvantul fratelui Traian Dorz trimis pentru nunta de la Ivesti 2 mai 1982Domnul a avut mila de Petru si de Toma, fiindca ei s-au intors iarasi intre frati, cu pocainta si cu lacrimi. Dar Iuda s-a pierdut pe veci, fiindca el n-a mai avut nici pocainta, nici lacrimi, nici intoarcerea intre frati dupa ce cazuse in ispita si in pacat.

Printre toate invataturile de astazi pe care le-ati auzit si le veti mai auzi, sa nu uitam nici unii instiintarile Domnului din acest loc al Sfintei Scripturi. Ca El este cu noi numai cand suntem in unitatea si in dragostea smerita si ascultatoare de El si de frati; intre acei intre care am venit la chemarea Domnului si la punerea legamantului nostru cu Domnul. Oricine a inceput sa se desparta de frati si sa umble printre altii, prin alte locuri si printre alti oameni, sa stea de vorba cu altii si sa caute alte case decat cele ale fratilor, ajunge un tradator si un lepadat, un cazut din credinta si un indoielnic. Aceasta stare este ducatoare totdeauna la osanda, daca Domnul si pocainta nu intervin ca sa-l intoarca pe cel care a apucat asa din nou intre frati.

Avem si noi atatea pilde cutremuratoare si grozave de frati care au ajuns in stari de acestea din pricina ca s-au despartit de unitatea frateasca, de invatatura cea frateasca si de ascultarea cea frateasca. Despartirea aceasta de frati i-a dus in caderile cele mai grele, orbindu-i de tot si sufleteste, pentru ca nici macar sa vada caderea in care au ajuns; ca nu cumva sa se mai intoarca iarasi unde i-ar afla pe frati si pe Domnul. Sa ne cutremuram de starea acestora si sa ne rugam Domnului Duhului Sfant sa ne tina in adevar si in dragoste, adica in invatatura noastra si intre fratii nostri, in Biserica noastra si in adunarea noastra, pentru ca nu cumva, despartindu-ne de aceste adaposturi mantuitoare, sa cadem si noi in ispita, apoi in moarte, apoi in osanda vesnica in care au cazut cei care n-au vegheat si in care zac multi dintre cei despartiti de frati, de Lucrarea Domnului, de invatatura sanatoasa si de credinta noastra de la inceput.

Noi, frati si surori preaiubite ale Domnului, sa veghem cu teama si cu rugaciune, in unitatea si-n ascultarea dragostei noastre fratesti. i in ramanerea statornica si credincioasa, cu smerenie si sinceritate, inaintea Domnului, in adunarea noastra. Pentru ca nu cumva izolarea de frati si departarea de Biserica sa ne faca sa cadem fie in una, fie in alta dintre cele trei ispite in care au cazut cei trei apostoli ai Domnului. Pentru ca fiecare este o primejdie aducatoare de moarte. Sa nu uitam ca acestia au fost apostolii care au auzit chiar din gura cea sfanta a Mantuitorului toate aceste instiintari. i daca ei au putu sa cada, cu atat mai usor putem cadea noi, daca nu tinem seama de aceste instiintari. Cei care au cazut, multi dintre ei, au fost cu adevarat unii dintre cei care se...