Dragi frati si scumpe surori, iata-ne ajunsi la 86 ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Iosif. Gandindu-ne la aceasta lunga perioada de timp care s-a scurs de la trecerea lui Acasa, ne punem intrebarea: oare mai este Parintele actual in vietile noastre? Mai lucreaza el la inimile tinerilor din ziua de astazi? Va []Dragi frati si scumpe surori, iata-ne ajunsi la 86 ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Iosif. Gandindu-ne la aceasta lunga perioada de timp care s-a scurs de la trecerea lui Acasa, ne punem intrebarea: oare mai este Parintele actual in vietile noastre? Mai lucreaza el la inimile tinerilor din ziua de astazi? Va invitam sa lecturam impreuna cateva randuri primite de la tineri ostasi care au dorit sa impartaseasca cu noi gandurile care ii incearca atunci cand se raporteaza la Parintele nostru duhovnicesc. Slavit sa fie Domnul!Dar sunt unii pusi s-aduca jertfa vietii personale/ asta-i pretul cel mai mare, asta-i cea mai aspra cale.

O, ce mare pret a platit scumpul nostru Parinte Iosif pentru a lumina intunericul prin care noi mergeam spre nicaieri! Ce datorie de constiinta avem noi, fiii jertfei acestui mare om al lui Dumnezeu! Cu cat insa jertfa ce s-a dat este mai mare, cu atat datoria noastra este mai mare. Ce pret mai mare ar fi putut sa dea un om care, sangerand continuu, scria necontenit pentru cei pe care ii nascuse la o viata noua si pe care, prin opera lui vie, avea inca sa ii nasca si dupa trecerea la cele vesnice?Viata Parintelui, dragostea lui pentru Dumnezeu si slujirea aproapelui m-au determinat sa mi-l iau ca etalon in viata, desi sunt la mii de ani lumina distanta! De cate ori gandul si drumul meu se abat de la Tinta, simt ca Parintele mijloceste in chip tainic in viata mea, caci cine poate fi mai aproape de un copil, decat Parintele sau ?Parintele Iosif m-a adus la Viata, L-a nascut pe Hristos in mine si m-a ajutat sa inteleg care este scopul meu pe pamant. Si astazi imi suna in minte glasul mamei care, abia reusind sa isi stapaneasca emotiile, imi citea din Istoria unei Jertfe despre marele om al lui Dumnezeu, despre lucrarea si jertfele inaintasilor, pe care le-am crezut basme la vremea aceea, caci nu puteam atunci intelege cum plansul unora e pretul bucuriei altora . Mai tarziu, cand am inceput sa simt cu adevarat bucurii duhovnicesti in sanul Lucrarii, am inteles care a fost pretul acestora.

De cate ori mintea si inima mi se indreapta spre Parintele Iosif, nu pot sa nu ma intreb unde m-as fi aflat fara mijlocirea sa. Prin ce intuneric si ruine duhovnicesti as fi zacut eu, Doamne?! Cand lumea ma atrage in mrejele ei, constiinta, prin glasul Parintelui, imi striga si imi arata cat de departe sunt de calea lasata noua de la inceput. El nu ma lasa in nicio vreme si ma ajuta sa ma trezesc din amorteala si somnul pacatului.

Scumpul meu Parinte m-a ajutat sa inteleg ce inseamna trairea bucuriei autentice pe care nimeni si nimic in lume nu mi-a putut-o oferi: bucuria de a te preda lui Dumnezeu cu lacrimi de pocainta la picioarele Crucii Lui. Te rog, Doamne, ca in clipele cand bucuriile vremelnice ale lumii se cuibaresc in al meu suflet, Tu sa imi aduci in inima si in minte ziua cand m-am simtit cel mai aproape de Tine, de Parintele meu drag si de sfintii inaintasi.

Ce mare Taina poarta in ea aceasta Lucrare! Cum mi-a pus pe inima dorul de Vesnicie si de Hristos!Ajuta-mi, Doamne, pentru rugaciunile Parintelui Iosif, sa pot vedea Fericita-Ti Fata! Violeta Neagu BucurestiParintele Iosif a fost, este si va ramane in inima mea, ca un aducator de pace, iubire si inviere. La varsta de 17 ani, aceasta iubire a Parintelui a coborat si peste viata mea, prin descoperirea adevaratului tel al vietii, acela de a fi alaturi de Domnul si Mantuitorul nostru Hristos, de a sluji Lui, cu toate ca luptele au fost si inca sunt grele pe aceasta cale.

De nu ar fi fost acest OM si aceasta lucrare venita de la Dumnezeu, viata noastra nu ar fi avut vreun sens, ci am fi tot coborat, pana in cel mai adanc intuneric, departandu-ne pe veci de Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Pentru mine, Parintele Iosif este cel ce m-a nascut pentru...