Singurul raspuns pe care-l putem da lui Dumnezeu, Care atat de mult ne-a iubit, incat L-a jertfit pe Singurul Sau Fiu pentru mantuirea noastra, este sa ne predam viata in intregime Lui. Domnul Iisus S-a jertfit nu numai ca sa ne mantuiasca viata, ci ca s-o intrebuinteze pentru El; nu numai ca sa aduca pe []Singurul raspuns pe care-l putem da lui Dumnezeu, Care atat de mult ne-a iubit, incat L-a jertfit pe Singurul Sau Fiu pentru mantuirea noastra, este sa ne predam viata in intregime Lui.

Domnul Iisus S-a jertfit nu numai ca sa ne mantuiasca viata, ci ca s-o intrebuinteze pentru El; nu numai ca sa aduca pe oameni in Imparatia Lui, ci si ca sa faca din ei niste slujitori ai Imparatului. Nu Se multumeste cu niste pacatosi mantuiti; Ii trebuie niste sfinti predati. Dar sunt atat de putini aceia care, dupa ce au primit darul iertarii, s-au predat din toata inima, ras punzand cu bucurie la chemarea cereasca, dumnezeiasca, de a trai in deplina ascultare de Domnul Hristos, de Cuvantul lui Dumnezeu si de Duhul Sfant.

Multi copii ai lui Dumnezeu se multumesc cu cateva fapte razlete, care, gandesc ei, trebuie sa placa Domnului, simtind cu bucurie numai cand planurile Lui le cad bine; cat nu li se cere prea mult. Dar, indata ce simt ca crucea apasa mai greu, ca El cere o lepadare de sine in totul, atunci incep sa dea inapoi, intristati de pretul ce li s-a cerut.

Ioan MariniAmintiri si invataturi din viata invatatorului Ioan Marini Ioan Fulea. Sibiu: Oastea Domnului, 2013