In chipul de alaturi se vede mai departe istoria lui Ion despre care am vorbit pana aici. Duhul Sfant l-a adus si l-a ingenuncheat la picioarele Crucii. Mult a lucrat Duhul Sfant pana sa-l poata aduce aici. Mai intai l-a trezit abia l-a pu tut trezi din somnul pacatelor. I-a deschis apoi ochii sa-si []In chipul de alaturi se vede mai departe istoria lui Ion despre care am vorbit pana aici. Duhul Sfant l-a adus si l-a ingenuncheat la picioarele Crucii. Mult a lucrat Duhul Sfant pana sa-l poata aduce aici. Mai intai l-a trezit abia l-a pu tut trezi din somnul pacatelor. I-a deschis apoi ochii sa-si vada pieirea I-a dat lacrimi sa-si planga pacatele I-a deschis gura sa strige ingrozit: O, nenorocitul de mine, cine ma va izbavi de o astfel de moarte! i acum, iata, Duhul Sfant l-a adus sub bratele Crucii, l-a adus la izvorul mantuirii sale sufletesti.

Ingenuncheat sub bratele Crucii, i se deschid min tea si intelegerea sa se afle pe sine insusi si rosturile vietii sale. Ingenuncheat la picioarele Crucii, afla Ion cat de grozav a fost pacatul lui, incat a trebuit ca Insusi Iisus, Fiul lui Dumne zeu, sa moara pentru el si iertarea lui. La picioarele Crucii afla cu cata dragoste l-a iubit Dumnezeu-Tatal si Dumnezeu-Fiul. La picioarele Crucii afla cea mai minunata veste care s-a auzit candva pe acest pamant pentru un om: ca Iisus este un Mantuitor al sau, ca a murit pentru el, pentru pacatele lui, pentru iertarea lui, pentru iubirea si scaparea luiFerice de tine, Ioane, care stai acum ingenuncheat sub bratele Crucii Mantuitorului! Iata, Sangele iertarii picura peste lacrimile si pacatele tale Iata, mainile tale strang cu tarie Crucea mantuirii intocmai cum un naufragiat care era sa se inece in valurile mortii a gasit o scapare! i cu toata taria se tine de ea. Ferice de tine, caci L-ai aflat pe Acela care de mult te cauta Tu L-ai aflat pe Acela care a zis: Eu sunt Usa. Prin Mine de va intra cineva se va mantui (In 10, 9).

O, ce lucru scump si maret se vede in chipul de mai nainte! Un pacatos sade ingenuncheat la picioarele Crucii. Un om a aflat Usa mantuirii sale sufletesti: Crucea si Jertfa Mantuitorului Un suflet a scapat la mantuire Un pacatos se impaca cu Dumnezeu prin Jertfa cea mare a Fiului Sau Un om moare si invie la o viata noua Se bucura si in gerii din cer de aceasta schimbare. Se bucura si ingerii din cer pentru un pacatos care se pocaieste (Lc 15, 10). Cerul si pamantul se bucura cand un pacatos se apleaca sub bra tele Crucii si afla izvorul mantuirii sale sufletesti.

Lasa-te, draga suflete, lasa-te atras cu totul la picioa rele Crucii Mantuitorului, caci fara darurile Crucii nu poti face nimic! Toata indreptarea ta, toate silintele tale, toate sfortarile tale sunt scantei ce se sting suflate de vantul ispi telor, daca nu traiesti o via ta ingenuncheata la picioarele Crucii, daca nu sorbi clipa de clipa darul si puterea din Jertfa Mantuitorului. Viata noastra de crestini n-are nici o putere pana cand n-am aflat izvorul puterii: Crucea si Jertfa Mantuitorului.

Lasa-te, draga suflete, lasa-te atras cu totul la picioarele Crucii! Ia seama ca diavolul incearca in multe chipuri si fe luri sa te poata tine departe de Crucea si Jertfa Mantuito rului. Satan e siret mare. El te lasa sa te hotarasti contra pacatelor Te lasa sa-ti faci rugaciunile (asa, la repezeala si de mantuiala), te lasa sa mergi din cand in cand si la biserica (pentru ca dupa ce te-ntorci de la biserica sa dai si pe la crasma) Nu se sperie satan nici cand pui juramant ca iesi din rele (si pe urma mai afund te bagi in ele), dar se ingrozeste satan si tremura cand te apropii de Crucea si Jertfa Domnului Hristos Se cutremura satan si fuge ingrozit cand te apleci plangand sub bratele Crucii MantuitoruluiSatan a fost definitiv infrant si batut prin Jertfa Crucii de pe Golgota. El are frica numai de aceasta infrangere, iar noi il putem infrange numai cu darurile Crucii de pe Gol gota.

Satan nu se sperie de hotararile noastre contra pacate lor, dar tremura si fuge ingrozit cand ingenunchem cu hota rarile noastre sub bratele Crucii Mantuitorului si le sigilam cu Scump Sangele Lui.

Lasa-te, draga suflete, lasa-te cu totul...