() Inca putina, foarte putina vreme, si Cel ce vine va veni si nu va zabovi. i cel neprihanit va trai prin credinta; dar daca da inapoi, sufletul Meu nu gaseste placere in el. Tot Sfantul Pavel spune, in capitolul 13: Iisus Hristos ieri, astazi si in veci . Pentru ca aceia care s-au legat de []() Inca putina, foarte putina vreme, si Cel ce vine va veni si nu va zabovi. i cel neprihanit va trai prin credinta; dar daca da inapoi, sufletul Meu nu gaseste placere in el. Tot Sfantul Pavel spune, in capitolul 13: Iisus Hristos ieri, astazi si in veci . Pentru ca aceia care s-au legat de El, aceia care s-au predat Domnului Iisus, aceia nu s-au inselat nici in veacul acesta si cu atat mai putin in veacurile vesniciei.

Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu spune, punandu-L in fata pe Domnul Iisus si pe Sfantul Ioan Botezatorul: Ce-ati iesit sa vedeti, trestie batuta de vant? Sau ce-ati iesit sa vedeti, om imbracat in haine moi? Acestia sunt in casele imparatilor .

Suntem noi in stare sa-I multumim lui Dumnezeu? Ca aici toti suntem imbracati in haine moi; toti parca suntem imparati si imparatese, toti parca suntem printi si printese. Cine ne-a ridicat pe noi aici? Cine ne-a dat noua acest belsug, din toate punctele de vedere? i trupeste, si sufleteste; decat El, Mielul de pe Golgota, Domnul Iisus.

Ce-ati iesit sa vedeti, trestie batuta de vant? Vreti sa-l vedeti pe Ioan, pe Ioan Botezatorul, in mijlocul fratiilor voastre? Sa ne fereasca Dumnezeu, sa nu apara in mijlocul nostru, ca, cel putin trei zile, noi n-am mai fi in stare sa privim [datorita stralucirii sale], cand l-am vedea pe el, marele prooroc al lui Dumnezeu, cel mai mare dintre prooroci, imbracat in haine din par de camila. Sfintii parinti spun ca a purtat haina din par de camila fiindca parul de camila e aspru si nu da tihna si odihna, si liniste, si pace trupului. Dar cei imbracati in haine moi de multe ori hainele moi si firea moale si molateca atata placerile si poftele, trezeste firea si-l poate nenoroci [pe om]. El era imbracat in haina din par de camila si incins cu o curea la mijloc. i el invata: Cel ce are doua haine, una s-o dea celui ce n-are .

Fratilor dragi, daca ar trebui sa aparem acum in fata lui si sa zica: No, ia spune tu, Ioane, cum stai tu cu incaltamintea si cu imbracamintea? , eu ar trebui sa intru imediat in pamant; si dupa mine poate ar mai intra si altiiCe-ati iesit voi sa vedeti, om imbracat in haine moi? Acestia-s in casele imparatilor. Sau trestie batuta de vant? Iata cat a fost batuta de vant si ce trestie nenorocita a fost! Ca se vorbeste [despre el] pana astazi si pana la sfarsitul veacurilor dar acestea nu vor avea sfarsit. Ca atunci cand vom inchide ochii abia se deschid veacurile; si se va tot vorbi despre el, despre Sfantul Ioan. i acum sa trecem la Domnul Iisus. Am inceput cu Ioan, ca Ioan a aparut sa-L vesteasca pe Domnul: Nu eu sunt lumina! Eu am fost trimis, zice, numai sa vestesc despre lumina .

Unde-L vedem? Cu ce grandomanie, cu ce aere a aparut El in lume si cu ce aere a disparut El din lume? Faceti-va un pic aceasta oglinda pentru tot timpul de 33 de ani si vreo patru luni, cat a trait in mijlocul nostru in mijlocul poporului Israel. Care a fost comportarea Lui? Nu I s-a auzit glasul pe ulita, zice sfantul Cuvant. N-a certat pe nimeni, n-a prins pe nimeni, n-a ocarat pe nimeni. i avea aceasta putere intreita [fata de noi] si insutita, si de milioane de ori mai mare! N-ar fi putut El sa ma mustre pe mine, sa ma certe pe mine, pe fratia ta pentru nenumaratele noastre ganduri necurate si cugete spurcate si vorbe murdare? i pentru fapte netrebnice si strambe si sucite? Dar El n-a facut lucrul...