Pentru a pastra Pacea intr-o tara, se cer trei lucruri: Unirea, Unirea si iar Unirea. Orice dezbinare, orice faramitare duce la distrugere si la prapad. Mai ales in aceste vremuri se poate vedea cat de daunator este pentru un popor sau o tara faptul ca fiii lui nu sunt toti insufletiti de acelasi gand: unirea []Pentru a pastra Pacea intr-o tara, se cer trei lucruri: Unirea, Unirea si iar Unirea. Orice dezbinare, orice faramitare duce la distrugere si la prapad. Mai ales in aceste vremuri se poate vedea cat de daunator este pentru un popor sau o tara faptul ca fiii lui nu sunt toti insufletiti de acelasi gand: unirea si dragostea frateasca.

Am vazut cu ochii nostri ce soarta au avut o multime de popoare cari n au avut inimile inchegate laolalta prin unire.()Ce bine ar fi pentru tara si poporul nostru daca am intelege cu totii lucrul acesta. Sfasierea hotarelor noastre a fost rodul dezbinarilor din trecut dintre noi, Sa ne fereasca bunul Dumnezeu,dar daca nu vom intelege s ar putea putea sa ni se intample ceva mai rau.

Sa ne unim! Toti romanii de pretutindeni. Fara nicio rezerva, peste toate prapastiile trecutului. Sa ne unim! Este porunca Istoriei, este porunca stramosilor.

Sa ne unim!sursa: Familia Crestina, nr. 1, din anul 1941