Leg mantul nostru trebuie s fie un hotar de viat nou , un inceput de viat nou , un inceput de crestere in Domnul. Leg mantul cu care intr cineva in Oastea Domnului este, trebuie s fie, ziua nasterii lui celei duhovnicesti. Incepand cu aceast zi a nasterii, ostasul trebuie s creasc mereu in Domnul. Asadar, cresterea cea duhovniceasc []Leg mantul nostru trebuie s fie un hotar de viat nou , un inceput de viat nou , un inceput de crestere in Domnul. Leg mantul cu care intr cineva in Oastea Domnului este, trebuie s fie, ziua nasterii lui celei duhovnicesti. Incepand cu aceast zi a nasterii, ostasul trebuie s creasc mereu in Domnul.

Asadar, cresterea cea duhovniceasc cere multe, multe lucruri de seam . Ce lucru dureros este s vezi crestini care isi inchipuie c pot creste in cele duhovnicesti cu cateva cruci aruncate cu grab seara si dimineata si cu cate un Tat l nostru spus la repezeal !Ap. Pavel spune c omul nostru cel dintai este din p mant, iar omul al doilea este din cer (1 Cor. 15, 47). Ce dureros este s vezi cum oamenii dau totul pentru omul cel din p mant, iar pentru cel din cer dau bucatele cele mai slabe, ca oarecand Cain din Biblie.

Dar, dimpotriv , ce bucurie e s vezi pe cei ce cresc in Domnul. S -i vezi cu ochii cum cresc duhovniceste. Eu m bucur nespus iubitii mei, c si voi ati crescut v zand cu ochii. Pe multi dintre voi v-am v zut crescand sub ochii mei. Erati niste prunci slabi si azi umblati ca niste oameni mari in c ile Domnului.

Fratele meu! Mantuirea sufletului iti pune intrebarea: Cat esti tu de mare in Domnul?Tu poate esti inca un copil slab si neajutorat.

Dar nu dispera.

Apropie-te de Domnul, preda-te Lui neincetat si El iti va ajuta sa umbli si sa cresti.

Ati vazut cum isi invata mama copilul sa umble.

Il pune in picioare la o anumita distanta si apoi il cheama in bratele sale.

Ii intinde bratele, pentru ca el sa capete indrazneala a pasi.

Asa face si Domnul cu cei nascuti din nou , cu cei ce o rup cu lumea si cu pacatele.

Ii invata sa paseasca .

Ii invata sa umble pe picioarele cele sufletesti.

Iar cand cad, Domnul ii ridica in...