In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh! Din toata inima spunem: Slavit sa fie Domnul! Am citit cu catva timp in urma un articol scris de fratele Traian Dorz despre adunarea Oastei Domnului care a avut loc in 12 septembrie 1937.[1] Printre minunatele cuvinte care au fost scrise acolo, le-am gasit si []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh!Din toata inima spunem: Slavit sa fie Domnul!Am citit cu catva timp in urma un articol scris de fratele Traian Dorz despre adunarea Oastei Domnului care a avut loc in 12 septembrie 1937.[1]Printre minunatele cuvinte care au fost scrise acolo, le-am gasit si pe acestea pe care le spun exact asa: Steagul dragostei flutura peste toti. Nici unul nu era mare si nici unul nu era mic. Toti eram egali. Iar dragostea coboara orice deal si ridica orice vale .

Steagul dragostei, poate ca niciodata, a fluturat si peste strangerea noastra incepand de aseara. Nu stiu cine s-a putut ruga in felul acesta, ca Dumnezeu sa poata da o binecuvantare atat de mare, la care foarte multi dintre noi nici nu ne am asteptat si nu ne-am gandit.

Steagul dragostei a fluturat peste vorbirea fiecarui frate. Steagul dragostei s-a putut vedea in fiecare poezie. Steagul dragostei s-a putut vedea mai ales in fiecare cantare.

Ce frumos este si ce minunat este cand steagul dragostei flutura peste toti! Cand nimeni nu e mare si nimeni nu e mic.

Ceea ce n-au putut face de-a lungul istoriei razboaiele, ceea ce n-a putut face forta, ceea ce n-au putut face universitatile si ratiunea, a facut steagul dragostei, a facut dragostea lui Dumnezeu. In ce chip minunat ne-a unit Dumnezeu pe fiecare! Ma gandesc ca suntem veniti din atatea colturi de tara, ca avem in viata noastra atatea feluri de educatie Ca oameni, ca structura pamanteasca, avem in noi atatea inclinatii, dar, cu toate acestea, noi, care am simtit-o, care am vazut-o si care am citit-o, am trait-o aici Pe fetele fratiilor voastre am vazut lacrimi si am zis: Minunata lucrare face dragostea! . i vreau sa amintesc aici un cuvant al lui Gala Galaction care a fost rostit odata la o adunare si sunt si eu fericit ca pot sa il rostesc aici. El spunea: Noi avem o limba comuna: iubirea. Sa o vorbim in cuvant inflacarat. Sa folosim aceasta limba comuna a dragostei si iubirii lui Hristos, care infrateste popoarele, care alunga uratul, care alunga dezbinarile si imputinarile de fiinte bune. Sa ne iubim unii pe altii cu adevarat, pe cat este cu putinta .

E un lucru minunat, este un lucru mare aceasta!Cel care iubeste zice Sfantul Apostol Ioan este nascut din Dumnezeu. Sa...