1. Cand Cuvantul lui Dumnezeu va capata libertate, atunci vor fi liberi si cei care poarta Cuvantul Lui; si cand Cauza Domnului va invinge, atunci se vor bucura si cei care au luptat pentru ea. 2. Pana cand Numele Domnului este tagaduit, batjocorit si lepadat in lume, nu poate sa aiba o alta soarta []1. Cand Cuvantul lui Dumnezeu va capata libertate, atunci vor fi liberi si cei care poarta Cuvantul Lui;si cand Cauza Domnului va invinge, atunci se vor bucura si cei care au luptat pentru ea.2. Pana cand Numele Domnului este tagaduit, batjocorit si lepadat in lume, nu poate sa aiba o alta soarta nici Lucrarea lui Hristos si nici marturisitorii si purtatorii acestei Lucrari.3. Vai de credinciosii care sunt inaltati in vremea cand Hristos este dispretuit!Vai de credinta care se bucura de libertate in locul unde Hristos este oprit si inchis!4. Cine vrea sa ramana nedespartit de Hristos trebuie sa indure si el, alaturi de Domnul sau, acelasi tratament din partea lumii.

Cine Il iubeste sau, cel putin, Il respecta pe Dum-nezeu, macar ii va respecta daca nu-i va iubi si pe acei care din tot sufletul lor cred in El.5. Dar cine nu-L poate iubi si suferi pe Hristos, cum sa-i poata suferi si iubi pe aceia care din tot sufletul lor cred in El?Vrajmasul lui Hristos ii va uri totdeauna si pe slujitorii Lui!6. O, preaiubiti frati credinciosi, nu alergati prea mult si nu doriti prea mult niciodata libertatea voastra de la lume!Dar alergati si doriti neincetat dupa libertatea lui Hristos si a Cuvantului Sau cel Sfant!7. De libertatea voastra poate au sau poate n-au prea multa nevoie oamenii,dar de Hristos au cea mai mare nevoie toti si totdeauna.

Chiar si aceia care cred ca n-au!8. Nu va doriti, mai ales, niciodata o libertate fara Hristos,ci alegeti mai degraba, in astfel de vremuri, slava si harul de a patimi si voi impreuna cu El Pentru ca El, la vremea inaltarii Lui, sa va inalte si pe voi (Evr 11, 35; I Ptr 5, 6).9. Rugati-va si doriti ca Numele Domnului sa fie inaltat mai curand si mai presus de orice numesi sa fie grabita venirea vremii de har in care orice genunchi sa se plece inaintea Luisi orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dum-nezeu-Tatal, Numele cel Sfant al lui Hristos, Dumne-zeu-FiulCaci abia de atunci inainte vom fi si noi, cei ai Lui, liberi si fericiti cu adevarat impreuna cu El!10. A tacea, a sti sa taci cand este vremea tacerii (Ecles 3, 7) este o mare virtute.

A sti sa taci, punand cu intelepciune frau limbii tale si ingradire buzelor tale cand e de o mie de ori mai nevoie de tacere decat de vorbire este o mare chib-zuinta si pricepere.11. A sti intrebuinta bine tacerea, mai ales atunci cand cel rau sta chiar inaintea ta (Ps 39, 1)si cand vremurile sunt de cea mai mare impotrivire este, de asemenea, un mare dar.

Tacerea, in astfel de cazuri, este dovada unei mari puteri a stapanirii de sinesi a unei intelepte si cumpatate...