Era o sora in satul nostru care a nascut un copil ce avea o mana bol nava, ca paralizata. Putea sa-si miste o singura mana; cealalta, cum o aseza, asa ramanea. Mare le-a fost durerea parintilor ca copilul lor va fi fara o mana. Fratele Petre hotari ca, intr-o sea ra, sa se faca adunarea la sora []Era o sora in satul nostru care a nascut un copil ce avea o mana bol nava, ca paralizata. Putea sa-si miste o singura mana; cealalta, cum o aseza, asa ramanea. Mare le-a fost durerea parintilor ca copilul lor va fi fara o mana.

Fratele Petre hotari ca, intr-o sea ra, sa se faca adunarea la sora respec tiva. A fost o adunare minunata, spu nea sora, care si ea mi-a povestit cele intamplate. Dupa plecarea fratilor, sora avu o vedenie. In casa ei a aparut Maica Domnului si statea exact in locul de unde vorbise mai inainte, din Cu van tul Domnului, fratele Petre.

Maica Domnului tinea in brate co pilul surorii, care acum se juca cu a man doua mainile. Nu mai avea mana bolnava. Sora zice ca se minuna...