Chipul de mai sus arata cunoscuta intoarcere a lui Saul pe drumul Damascului, cand din Saul s-a facut Pavel si din prigonitor al Evangheliei un apostol al lui Hristos. Iata cum istoriseste Apostolul Pavel aceasta intoarcere si chemare la a sa apostolie: Eu am prigonit invatatura cea noua (a lui Hristos), legand si ducand in []Chipul de mai sus arata cunoscuta intoarcere a lui Saul pe drumul Damascului, cand din Saul s-a facut Pavel si din prigonitor al Evangheliei un apostol al lui Hristos. Iata cum istoriseste Apostolul Pavel aceasta intoarcere si chemare la a sa apostolie:Eu am prigonit invatatura cea noua (a lui Hristos), legand si ducand in temnita barbati si femei. Am luat chiar si scrisori de la soborul batranilor (iudeilor din Ierusalim), sa merg la Damasc, ca si pe cei ce erau acolo sa-i aduc legati la Ierusalim. i a fost cand mergeam eu si ma apropiam de Damasc, deodata pe la amiaza a stralucit imprejurul meu o lumina mare care venea din cer. i am cazut la pamant si am auzit glas zicandu-mi: Saule, Saule, de ce Ma prigonesti? Iar eu am raspuns: Cine esti, Doamne? i a zis catre mine: Eu sunt Iisus Nazarineanul pe Care Il prigonesti . i cei ce erau cu mine lumina au vazut-o si s-au infricosat, dar glasul nu l-au auzit i asa mai departe ne spun Scripturile cum s-a intors Saul la Domnul din calea pieirii sufletesti. (Cititi mai pe larg intoarcerea lui Saul in Faptele Apostolilor, cap. 9, 22, 26 si in Galateni, cap. 1).

O, ce invatatura adanca este in aceasta intoarcere a lui Saul! Tuturor celor care vor sa se hotarasca contra pacatelor, tuturor ostasilor din Oastea Domnului, tuturor care doresc sa apuce pe calea mantuirii sufletesti le recomand sa citeasca in Sfanta Scriptura cu luare-amin te intoarcerea lui Saul si sa judece adanc asupra ei. Saul alerga inainte pe calea pieirii sufletesti. Alerga grabit pe aceasta cale, pentru ca nu-L cunostea pe Iisus Mantuitorul. Cine esti, Doamne? a intrebat Saul cand lumina l a doborat la pamant Cine esti, caci eu nu Te cunosc. Eu sunt Iisus Nazarineanul pe Care Il prigonesti, a raspuns Mantuitorul Eu sunt Iisus, Care atata bine in lume am adus, insa voi oamenii, drept rasplatire, pe cruce intre talhari M-ati pus Eu sunt Iisus, in contra Caruia si tu, Saule, alergi asa grabit, sa-L legi in lanturi Saule, Saule, de ce Ma prigonesti?Iata-l pe Saul fata in fata cu Mantuitorul. O lumina l-a pus in fata Crucii, in fata Mantuitorului si din aceas ta infatisare Saul se ridica schimbat cu totul pentru Evanghelia Domnului.

Aceasta minunata schimbare trebuie sa se petreaca tot asa si in viata noastra cea sufleteasca. Minunea de pe drumul Damascului o poti si tu, iubite cititorule, avea si simti atunci cand stai in fata Domnului, cand stai in fata Crucii, cand stai fata-n fata cu Domnul, cand cunosti cine este pentru tine Mantuitorul si ce a facut Mantuitorul pentru tine si pentru iertarea ta. Pune-ti in fata Domnului, in fata Crucii Lui viata ta si, daca ai urechi sufletesti, indata vei auzi glasul Lui: Eu sunt Iisus Nazarineanul, Care M-am rastignit pentru tine Eu sunt Iisus, Care atatea chinuri am rabdat si atata sange am varsat pentru tine Eu sunt Iisus pe Care tu Il lovesti acum cu sudalmile, betiile, desfranarile, strambatatile si rautatile tale Omule, omule, de ce Ma prigonesti?Cand astfel stai in fata Mantuitorului si in fata Crucii, atunci, ca si Saul, deodata cazi la pamant doborat de groaza pieirii sufletesti. Atunci deodata te ridici cuprins de hotararea sa traiesti o viata schimbata, o viata noua cu Domnul, sa traiesti o viata de mantuire sufleteasca.

O, ce viata minunata ar trai oamenii cand si-ar pune mereu viata in fata Mantuitorului insa cei mai multi nici habar n-au de asa ceva, ci alearga in galop pe drumul rautatilor. In calea acestora, Iisus Mantuitorul in a Sa iubire de oameni iese si in alt chip, asa cum a iesit in calea lui Saul. Cand o boala soseste si te doboara la pat, sa stii, draga cititorule, ca aceasta boala este chemarea Domnului sa te opresti din drumul Damascului celui rau. Cand atare necaz mare poposeste la tine, ia seama ca si acesta striga sa te intorci inapoi. In atatea chipuri si feluri ne iese lumina si chemarea lui Hristos in calea vietii noastre! Fiecare om are in viata lui o minune oarecare, o intamplare grea cand Domnul a...