Biruinta Invierii Domnului este chezasia biruintei noastre; Domnul Iisus biruie si azi si va birui pana la sfarsit, caci El e vesnic biruitor, de aceea orice se va intampla in lume cei credinciosi vor striga mereu: Slavit sa fie Domnul Iisus Biruitorul! Hristos a inviat! Ce veste scumpa si dulce este aceasta! Ce bucurie mare []Biruinta Invierii Domnului este chezasia biruintei noastre; Domnul Iisus biruie si azi si va birui pana la sfarsit, caci El e vesnic biruitor, de aceea orice se va intampla in lume cei credinciosi vor striga mereu: Slavit sa fie Domnul Iisus Biruitorul!Hristos a inviat! Ce veste scumpa si dulce este aceasta! Ce bucurie mare pentru cei ce au alergat cei dintai in ziua invierii la mormantul pe care l-au gasit gol.

Nu este aici ci a inviat (Luca 24, 6) a spus ingerul femeilor, care-L cautau printre cei morti pe Cel viu. Cu cata bucurie nu vor fi alergat ele, sa spuna fratilor vestea cea mare a invierii Domnului si Mantuitorului lor. E viu!Traieste! A inviat! Eu L-am vazut! Mi-a vorbit! adauga Magdalena si toti s-au umplut de bucurie si uimire fara seaman. Asadar, toate cuvintele Lui s-au implinit intocmai si sunt cu totul adevarate.

Bucuria pacatoasa a Carturarilor si Fariseilor le-a fost de scurta durata, fiindca vestea cea mare a facut sa le tiuie urechile de groaza. i ei au fost printre cei dintai, care au auzit marea veste: Hristos a inviat, rupand pecetile lor netrebnice si ingrozind pe strajerii platiti, care au fugit cu frica sa le dea de veste.

Oarba necredinta a crezut si mai crede inca si azi ca poate omori pe Fiul lui Dumnezeu si lucrarea Lui in lume, prin fel de fel de mijloace omenesti; dar se insala si se va insela amarnic, fiindca in oricate morminte va fi inchis Iisus, El va rupe pecetile si va invia, caci e viu in vecii vecilor si El e vesnic biruitor. Fiara va face razboi cu sfintii si ii va birui. Dar pana la sfarsit Domnul Iisus il va nimici pe Antihrist cu suflarea gurii Sale (II Tes).

El a biruit, biruie si va birui, caci e vesnic biruitor! Bucurati-va, fratilor, bucurati-va! Cu ceata cea mica a copilasilor Domnului de la Ierusalim, ne bucuram si noi...