Praznicul Invierii ne aduce si vestea de bucurie ca vom invia din morti. Ca moartea si-a pierdut puterea. Ca din moarte vom trece la viata. Dar in fata acestei bucurii, Evanghelia ne pune vestea de ingrijorare ca unii vor invia spre viata, iar altii spre osanda (Ioan 5, 29). Adica, cum vei trai, asa vei []Praznicul Invierii ne aduce si vestea de bucurie ca vom invia din morti. Ca moartea si-a pierdut puterea. Ca din moarte vom trece la viata.

Dar in fata acestei bucurii, Evanghelia ne pune vestea de ingrijorare ca unii vor invia spre viata, iar altii spre osanda (Ioan 5, 29).

Adica, cum vei trai, asa vei muri. i cum vei muri, asa vei invia. Daca ai trait o viata cuprinsa de grijile mantuirii, daca ai trait o viata de dragoste fata de Domnul si de cele sufletesti, daca ai trait prin aceasta lume suspinand dupa patria cereasca, vei invia la viata cea vesnica. Dar daca ai trait o viata pentru lume, pentru placerile ei si pentru cele trecatoare ale ei, vei invia spre osanda.

E doar si firesc sa fie asa. Caci, cum spune Sundar Singh: treptat, treptat, omul ajunge inca din viata aceas ta sa stea in atingere cu raiul sau cu iadul, dupa cum il indeamna...