i cand s-a deschis pecetea a saptea, s-a facut tacere in cer ca la o jumatate de ceas. i am vazut pe cei sapte ingeri care stau inaintea lui Dumnezeu si li s-a dat lor sapte trambite. i ingerul cel dintai a trambitat si s-a facut grindina si foc amestecat cu sange. i al doilea [] i cand s-a deschis pecetea a saptea, s-a facut tacere in cer ca la o jumatate de ceas. i am vazut pe cei sapte ingeri care stau inaintea lui Dumnezeu si li s-a dat lor sapte trambite. i ingerul cel dintai a trambitat si s-a facut grindina si foc amestecat cu sange. i al doilea al treilea al patrulea inger a trambitat si am auzit pe un inger zburand in mijlocul cerului, zicand cu glas mare: Vai, vai celor ce locuiesc pe pamant In zilele acelea vor cauta oamenii moartea si nu o vor afla si vor pofti sa moara si moartea va fugi de la ei i al cincilea si al saselea inger a trambitat si de aceste batai s-a omorat a treia parte din oameni si ceilalti oameni, care n-au murit de ranile acestea, nu sau pocait de faptele mainilor lor, ca sa nu se inchine dracilor si idolilor (adica patimilor si pacatelor) si nu s-au pocait de uciderile lor, nici de fermecatoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtisagurile lor. i al saptelea inger a trambitat si s-au facut glasuri mari in cer, zicand: Multumim ie, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule, Cel ce esti, si Cel ce erai, si Cel ce vii, ca ai luat puterea Ta si ai imparatit. (Apoc. cap. 8, 9, 10 si 11).

Seamana si aceasta aratare cu celelalte doua de mai inainte: cu aratarea cailor si cu a cupelor. Spune si aceasta aratare ca in vremurile din urma se vor ivi groaznice urgii si aratari ceresti, fata de care insa oamenii vor sta nepasatori si vor muri in faradelegile lor.

Aratarea cu cele sapte trambite e cea din urma si parca cea mai grozava. Suntem inca departe, suntem poate inca foarte departe de...