Ioan 17, 9 Numai acela este un parinte adevarat, un ucenic adevarat, un frate adevarat care nu se mai gandeste la sine cand este vorba de cei carora el le este dator dragostea, pilda, jertfa si viata sa. Oricine nu se poate uita pe sine, nu se poate pagubi si nedreptati pe sine spre folosul []Ioan 17, 9Numai acela este un parinte adevarat, un ucenic adevarat, un frate adevarat care nu se mai gandeste la sine cand este vorba de cei carora el le este dator dragostea, pilda, jertfa si viata sa.

Oricine nu se poate uita pe sine, nu se poate pagubi si nedreptati pe sine spre folosul si binele semenilor sai dati in grija sa, acela nu poate fi nici parinte, nici invatator, nici frate, nici mantuitor nimanui, niciodata.

Acei care se iubesc numai pe ei insisi, care isi cauta numai propriul lor folos, care umbla numai dupa binele lor in primul rand, nu trebuie sa se faca nici invatatori, nici frati, nici pastori, nici parinti.

Suflete draga, daca ai ajuns totusi o astfel de fiinta binecuvantata, dar raspunzatoare, ia bine seama ce faci si cum faci. Tu nu esti singur, ci raspunzi pentru multi. Nici nu stii pentru cat de multi raspunzi.

Copiii tai vor avea si ei copii. i au sa-i creasca cum ii cresti tu pe ei. Elevii tai vor avea si ei elevi. i au sa-i invete cum ii inveti tu pe ei.

Fratii tai vor avea si ei fratii lor si ii vor indruma cum le arati tu lor. Pastoritii tai vor fi si ei, la randul lor,...