Cand avem timpul in fata noastra, facem nenumarate planuri, care de care mai bogate si mai felurite. Ni se pare ca vom putea reusi tot ceea ce gandim. Intr-o oarecare masura, este posibila implinirea acestor planuri, mai ales daca la intocmirea lor tinem seama de conditiile reale pe care le avem la dispozitie pentru indeplinirea []Cand avem timpul in fata noastra, facem nenumarate planuri, care de care mai bogate si mai felurite. Ni se pare ca vom putea reusi tot ceea ce gandim. Intr-o oarecare masura, este posibila implinirea acestor planuri, mai ales daca la intocmirea lor tinem seama de conditiile reale pe care le avem la dispozitie pentru indeplinirea scopului ales, insa nu intotdeauna realizarea corecta din trecut poate servi ca premisa adevarata pentru reusite de aceleasi dimensiuni, in viitor.

Un program, oricat de simplu, chiar daca a fost respectat cu strictete multa vreme, poate fi uitat si neglijat in totalitate atunci cand lipseste verificarea insusirii lui in mod practic. Schimbarea activitatilor ritmice, a locului si locuintei, a mediului, a cercului de prieteni, a preocuparilor etc. de cele mai multe ori conduc la neglijarea unui program duhovnicesc respectat altadata. i, uneori, ajungem sa ne pomenim, la sfarsitul unei saptamani, in care sa nu ne aducem aminte sa fi rostit macar rugaciunea Tatal nostru.

Iata deci cat de important este sa incepem fiecare lucru cu rugaciune, ca sa nu uitam de ea si sa avem totdeauna binecuvantarea pe care o aduce in toate.

Constantin AFRASILOAIA, Podoleni Neamt