Unul dintre cele mai josnice si dezgustatoare pacate, pentru un crestin botezat in numele Sfintei Treimi, este DESFRANAREA (destrabalarea, desfraul, dezmatul, depravarea etc.), adica lasarea cu totul in voia poftelor trupului, fara nici un discernamant, fara nici o rusine, fara nici un respect fata de Dumnezeu, fata de Iisus, fata de Biblie! Daca, pentru un []Unul dintre cele mai josnice si dezgustatoare pacate, pentru un crestin botezat in numele Sfintei Treimi, este DESFRANAREA (destrabalarea, desfraul, dezmatul, depravarea etc.), adica lasarea cu totul in voia poftelor trupului, fara nici un discernamant, fara nici o rusine, fara nici un respect fata de Dumnezeu, fata de Iisus, fata de Biblie!Daca, pentru un om necredincios, desfranarea este un gest banal, obisnuit, fara nici o semnificatie morala deosebita, ci doar un instinct animalic, in schimb, pentru un crestin, care vrea sa traiasca voia lui Dumnezeu, desfranarea este o catastrofa, o piedica sigura in calea mantuirii, o metoda draceasca de a-si aranja niste suferinte groaznice la batranete, un mijloc sigur de a se face de ras in fata familiei si a copiilor!Desfranarea este strans legata de betie: Nu fi printre cei care se imbata de vin si printre cei care isi desfraneaza trupul lor. Caci betivul si desfranatul saracesc, iar dormitul mereu te face sa porti zdrente (Pilde 23, 20-21). Cata dreptate avea marele dramaturg englez, atunci cand afirma: O, duh nevazut al vinului, daca n-ai nume ca sa te cunoasca lumea, am sa te botez eu: esti Satana! (W. Shakespeare).

Am amintit doar aceste doua argumente, ca sa ne dam seama cata dreptate au fratii nostri din Oastea Domnului, atunci cand vad in vin, oglindindu-si chipul, necuratul! Deoarece pacatul desfranarii atenteaza la viata trupeasca, da nastere la cugete necurate, distruge viata familiala si il lipseste pe cel vinovat de fericirea vesnica, el este trecut intre pacatele capitale, mai ales ca diavolul isi mai bate joc si de cate un batran desfranat si lipsit de intelepciune (Sirah 25, 4).

Acum, dupa 2000 de ani de la nasterea Domnului nostru Iisus Hristos, se observa o activitate tot mai intensa a diavolului care incearca (si, din nefericire, cu concursul destul de binevoitor al multora dintre noi, reuseste), sa indeparteze pe oameni de Dumnezeu, printr-o actiune furibunda, turbata, de popularizare a celor mai abjecte, jalnice si pacatoase scene de imoralitate sexuala, folosind tot armamentul si munitia din dotare, prin toate mijloacele posibile puse la dispozitie de mass-media!Din pacate, nu exista legi clare si precise in privinta pastrarii moralitatii, mai ales in randul tinerilor, si, daca mai exista totusi si cate unele, ele nu sunt eficace, nu sunt puse in practica, nu se aplica! Deci se observa in mod clar ca activitatea misionara a Bisericii Ortodoxe Romane nu este sprijinita cu sinceritate de catre legile in vigoare, de a pastra in sufletele romanilor nostri puritatea spirituala stramoseasca, sanatatea si vigoarea trupului si a sufletului, datorita carora am strabatut veacurile, avand generatii de oameni sanatosi, frumosi, credinciosi si puternici.

Nu putem sa intelegem cum de se aproba si se incurajeaza raspandirea revistelor pornografice, a afiselor care mai de care mai imorale, a casetelor diavolului, a filmelor erotice etc. care de departe se observa ca sunt concepute de niste minti dezechilibrate, de obsedati sexual, care ar putea face onoare oricarui ospiciu din lume.

Daca un crestin cunoaste porunca a saptea din...