1. Hristos Mantuitorul Se coborase numai Singur din Cer, dar S a inaltat cu o Omenire. Venise fara stralucirea ranilor si a Crucii, si Se intorcea cu o unica podoaba fata de care toate celelalte aveau ceva mai putin. 2. De Mainile Tatalui fusese dat Mantuitorul in mainile oamenilor, dar dupa aceea S a []1. Hristos Mantuitorul Se coborase numai Singur din Cer, dar S a inaltat cu o Omenire.

Venise fara stralucirea ranilor si a Crucii, si Se intorcea cu o unica podoaba fata de care toate celelalte aveau ceva mai putin.2. De Mainile Tatalui fusese dat Mantuitorul in mainile oamenilor, dar dupa aceea S a intors iarasi, ducand in Aceleasi Maini Stralucite si iubitoare ale Tatalui si toata zidirea lor rascumparata si sfintita prin ranile si Sangele Mainilor Sale strapunse pe Cruce.3. Ce Dumnezeiesc de fericit este simtamantul trait in aceste cuvinte: Tata, in Mainile TaleCe moarte odihnitoare si linistita cuprinde trupul cand sufletul merge incredintat si multumit in Mainile Tatalui!4. Pentru fiecare din noi vine o clipa cand sufletul ni se desprinde de trupul nostru in care a stat pentru o vreme. i fiecare simtim atunci nevoia unei ocrotiri pentru sufletul nostru cand va trece prin valea umbrei mortii spre necunoscuta imparatie care incepe dincolo de valea aceasta.5. Stralucirea Fetei lui Dumnezeu peste cineva este cel mai ceresc si mai neobisnuit dintre harurile dumnezeiesti date oamenilor pe pamant.

Fiindca aceasta o poate da numai plinatatea Prezentei lui Hristos in toata fiinta acelui om.

Ea razbate prin toata infatisarea si umblarea sa.

Prin cuvantul si tacerea sa.

Prin viata si lucrarea sa, ca niste valuri de putere, de caldura, de lumina si de bucurie.

Ca o stralucire care ar veni de pe dinauntrul sau inspre inafara sa.6. Stralucirea Fetei lui Dumnezeu peste un suflet este intai pace.

In fiinta aceluia care o are, stapaneste o netulburata pace in orice imprejurare. Chiar si in fata celei mai mari cruzimi sau neasteptate lovituri si amenintari,ba poate tocmai atunci mai mult.7. Stralucirea Fetei lui Dumnezeu peste un suflet este o bucurie. Este o bucurie gata sa cante, sa-L laude pe Dumnezeu, sa multumeasca, sa se roage, sa imbra-tiseze pe toata lumea. i mai este apoi pricepere si intelepciune, simt de patrundere si cunoastere, inteligenta si iradiere, agerime si putere de orientare, de inspiratie, de convingere, de sesizare8. Stralucirea Fetei lui...