S-a intamplat in 23 iunie 2011: A murit actorul de film, producatorul, regizorul si scenaristul Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo. Peter Michael Falk (n. 16 septembrie 1927) a fost un actor american de film, evreu de origine. A devenit popular in special datorita rolului din serialul Columbo , in care a fost protagonist mai bine []The post S-a intamplat in 23 iunie 2011 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 23 iunie 2011 was first posted on iunie 23, 2020 at 6:16 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 23 iunie 2011: A murit actorul de film, producatorul, regizorul si scenaristul Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo. Peter Michael Falk (n. 16 septembrie 1927) a fost un actor american de film, evreu de origine. A devenit popular in special datorita rolului din serialul Columbo , in care a fost protagonist mai bine de 20 de ani, fiind recompensat in 1973 pentru rolul Columbo cu Golden Globe pentru Cea mai buna prestatie actoriceasca.

Peter Falk si-a pierdut ochiul drept la varsta de trei ani, ca urmare extirparii unei tumori maligne, si a purtat un ochi de sticla toata viata. In ciuda acestui handicap, el a practicat sportul in adolescenta, in special baseball-ul si baschetul, si a debutat pe scena ca actor amator, intr-o piesa scolara, la varsta de 12 ani. Desi a obtinut o diploma de master in administratie publica, la Universitatea din Syracuse, in anul 1953, Peter Falk afirma in memoriile lui ca nu si-a dorit niciodata sa urmeze o cariera de functionar public.

El si-a inceput cariera actoriceasca in trupa de teatru Mark Twain Masquers , iar in anul 1956 a debutat pe Broadway. In ciuda succesului inregistrat pe scena, un impresar l-a sfatuit sa nu se astepte la o cariera de actor de film, din cauza ochiului de sticla. Peter Falk a obtinut roluri minore in cateva pelicule, la sfarsitul anilor 50, insa a castigat recunoasterea industriei de film americane in anul 1960, cand a stralucit intr-un rol secundar in filmul Murder, Inc .

Desi filmul nu a beneficiat de critici favorabile, Peter a primit pentru prestatia sa o nominalizare la Oscar.

El a repetat aceasta performanta in anul urmator, cand a mai primit o nominalizare la Oscar pentru rol secundar, datorita prestatiei sale din comedia Pocketful of Miracles (1961).

Falk a debutat in televiziune in anul 1957. A aparut in mai...