1 iulie Ziua muzicilor militare in Romania. Prima fanfara militara a fost infiintata la Iasi, la 1 iulie 1831, in cadrul Strajei Pamantesti . In 1864, in cadrul administratiei centrale a Ministerului de Razboi, a luat fiinta o sectie speciala ce avea in subordine toate fanfarele militare. Sectia a stat la baza constituirii ulterioare a []The post 1 iulie Ziua muzicilor militare in Romania appeared first on Jurnal Spiritual.1 iulie Ziua muzicilor militare in Romania was first posted on iulie 1, 2020 at 7:53 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.com1 iulie Ziua muzicilor militare in Romania. Prima fanfara militara a fost infiintata la Iasi, la 1 iulie 1831, in cadrul Strajei Pamantesti .

In 1864, in cadrul administratiei centrale a Ministerului de Razboi, a luat fiinta o sectie speciala ce avea in subordine toate fanfarele militare. Sectia a stat la baza constituirii ulterioare a Inspectoratului Muzicilor Militare.

In 1867, in cadrul Ministerului de Razboi se instituie functia de inspector general al muzicilor militare , functie in care este numit capitanul Eduard H bsch.

In cei aproape 30 de ani cat H bsch a fost inspector al muzicilor militare au fost elaborate regulamentele speciale destinate formatiilor de fanfara si s-a asigurat muzicilor militare un nou statut in cadrul ostirii. In perioada de dupa razboiul de independenta s-a hotarat ca la fiecare regiment de dorobanti sa se constituie cate o muzica militara sub denumirea de fanfara . Incepand cu 26 mai 1895, la conducerea muzicilor militare, in functia de inspector, este numit Iosif Ivanovici, autorul celebrului vals Valurile Dunarii . Ivanovici a inzestrat muzicile militare cu instrumente noi, a introdus un repertoriu valoros si divers, sprijinind in acelasi timp activitatea de pregatire a viitorilor instrumentisti militari. La 10 octombrie 1936 a fost infiintata coala elevilor muzicanti militari , institutie menita sa asigure pregatirea si formarea...