i cand a sosit la locul acela, Iisus, privind in sus, a zis catre el: Zahee, coboara-te degraba, caci astazi in casa ta trebuie sa raman. ( Luca 19, 5) Dorinta arzatoare de a-L vedea pe Domnul Iisus in momentul trecerii Sale prin Ierihon il sileste pe Zaheu sa se suie intr-un sicomor. Fiind mic [] i cand a sosit la locul acela, Iisus, privind in sus, a zis catre el: Zahee, coboara-te degraba, caci astazi in casa ta trebuie sa raman. ( Luca 19, 5)Dorinta arzatoare de a-L vedea pe Domnul Iisus in momentul trecerii Sale prin Ierihon il sileste pe Zaheu sa se suie intr-un sicomor. Fiind mic de statura, dorea sa-L, vada ca stia ca pe acolo avea sa treaca. Nemuritorul poet al Oastei Domnului, fratele Traian Dorz, in cartea Pe cararea-ntelepciunii, ne spune: Fericit e cel ce-asculta si la Domnul vrea sa vina, / El da vietii lui iertare si cararii lui lumina . La chemarea Domnului Iisus, Zaheu, coborandu-se din dud, L-a primit bucurandu-se. Nu mai gasim in sfintele evanghelii ca Domnul Iisus S-a invitat singur in vreo familie. In casa lui Lazar, Marta si Maria, Domnul Iisus era invitat. Dar aici se invita singur, aratand libertatea ca si autoritatea Sa.

La profetul Isaia, cap. 65, 1, Cuvantul Domnului ne spune: Cautat am fost de cei ce nu intrebau de Mine, gasit am fost de cei ce nu Ma cautau. i am zis: Iata-Ma, iata-Ma aici, la un neam care nu chema Numele Meu! Tot in aceeasi carte de mai sus, poetul zice: Omul pana areun suflet, o speranta,-nvinge toate, / daca si-a pierdut speranta, / chiar si-o clipa, nu mai poate . Iata o implinire a profetiei divine! Sa-L invitam si noi si sa-L primim in sufletele noastre. El asteapta sa vina si la noi, dupa cum este scris: Iata, Eu stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine (Apoc 3, 20).

Ne simtim asa de slabi si nevrednici sa primim pe Imparatul cerului si al pamantului. Sf. Ap. Pavel, la I Corinteni 6, 17, scrie: Cel ce se alipeste de Domnul este un duh cu El . Numai aceasta este o adevarata cunoastere a Domnului si numai pe acestia ii va recunoaste si Domnul Iisus ca sunt cu adevarat ai Lui. O, langa Tine, Doamne, mi-e totul fericit, / dar fara Tine totul mi-e greu si chinuit. // Cand Tu esti langa mine, nici anii nu-mi ajung, / dar cand imi esti departe, si-un ceas imi pare lung. scria fratele Traian, in vremurile de detentie aspra. Zaheu era un om bogat si banuit ca toata averea si-a castigat-o pe nedrept. La un astfel de om dispretuit a venit Domnul Iisus. El vine si la noi, chiar daca suntem dispretuiti si judecati de semeni si de vecini. Sa nu-L lasam sa treaca pe langa noi fara sa-L invitam sa intre in casa sufletelor noastre, daruindu-ne bucuria intalnirii cu El. Ce dulce-i dragostea- i frumoasa ce ma invaluie-ndelung, / din ale Numelui Tau raze, oriunde merg si-oriunde-ajung. / Spre Tine sa se-ntoarca toate si sa Te-adore cate sunt, / ca nu-i frumos Iisus ca Tine nimic in cer sau...