Sf. Ioan Gura de Aur din Parinti, copii si cresterea lor Dupa casatorie, daca se nasc copii, vom vedea si aici aceeasi nebunie si multe obiceiuri care te fac sa razi. Intr-adevar: cand vine vremea sa se puna un nume copilului, nu-i dau un nume de sfant, cum obisnuiau cei de demult, ci aprind lampi []Sf. Ioan Gura de Aur din Parinti, copii si cresterea lor Dupa casatorie, daca se nasc copii, vom vedea si aici aceeasi nebunie si multe obiceiuri care te fac sa razi.

Intr-adevar: cand vine vremea sa se puna un nume copilului, nu-i dau un nume de sfant, cum obisnuiau cei de demult, ci aprind lampi si le dau nume. Apoi copilului ii dau numele lampii care a tinut cel mai mult, zicand ca asa va avea viata lunga.

Iarasi, daca se intampla ca pruncul sa moara, si se intampla des, mult se mai distreaza vicleanul ca i-a inselat ca pe niste copii fara minte.

Ce sa mai spunem despre talismanele si despre clopoteii de la mana sau despre ata rosie si celelalte, toate lucruri prostesti?Langa copil nu trebuie sa punem nimic altceva decat crucea care il va apara. Astazi se pare ca-L dispretuim pe Acela Care a reusit sa intoarca la Dumnezeu lumea intreaga, Care i-a dat lovitura mortala diavolului si i-a nimicit toata puterea, in schimb, incredintam ocrotirea si siguranta copilului unei ate, unui fir sau altor asemenea talismane. Sa mai spun si ce poate fi mai de ras decat acestea?Femeile, doicile sau servitoarele iau noroi dupa baia copilului si ii fac cu degetul un semn pe frunte, il ung cu namol, iar daca cineva intreaba la ce foloseste, ii raspund ca alunga piaza rea, deochiul si pizma. Ca sa vezi ! Puterea namolului si puterea lutului, ce mare e! Alunga...