L-a omorat superstitia ascultand ce graiesc boii in noaptea de San Vasii (anul nou). Graiesc boii in tara in care nu graieste cuvantul lui Dumnezeu. Viata religioasa a poporului nostru e si azi plina de superstitie; in o buna parte e si azi o amestecatura de crestinism cu paganismul superstitiilor. Iata o mult graitoare intamplare. []L-a omorat superstitia ascultand ce graiesc boii in noaptea de San Vasii (anul nou).

Graiesc boii in tara in care nu graieste cuvantul lui Dumnezeu.

Viata religioasa a poporului nostru e si azi plina de superstitie; in o buna parte e si azi o amestecatura de crestinism cu paganismul superstitiilor. Iata o mult graitoare intamplare.

O veche superstitie spune ca in noaptea de San Vasii (anul nou) vorbesc boii. Un batran din Basarabia, dorind sa afle ce graiesc boii, isi puse in gand sa se culce in iesle pentru ca sa-i auda graind.

Un vecin sugubat, voind sa faca o gluma, s-a strecurat si el in grajdul boilor cu planul ca sa graiasca el ceva in numele boilor facandu-l pe batran sa creada ca de fapt boii au grait.

Noaptea tarziu, cand batranul priveghea sa-si auda boii graind, sugubatul de vecin, incepu a grai facand pe boul: Scoala mai frate Surane, sa mai mancam ceva caci maine avem sa-l ducem pe stapan la groapa.

Spaimantat de aceasta graire a boilor si de ceea ce spusera ca-l vor duce la groapa batranul a sughitat o data si a murit pe loc.

Iata ce se intampla cu o credinta de superstitii. Graiesc boii in tara unde nu graieste cuvantul lui Dumnezeu. Fratii mei, cu mana pe plugul Evangheliei!Ioan Marini