Golgota era afara din tabara, afara din cetate. Drumul Crucii ducea afara din tabara, afara din cetate. De aceea si Iisus, ca sa sfinteasca norodul cu insusi Sangele Sau, a patimit dincolo de poarta. Sa iesim dar afara din tabara, la El (Evrei 13, 12-13). Golgota sta si azi tot acolo: afara din lume. i []Golgota era afara din tabara, afara din cetate. Drumul Crucii ducea afara din tabara, afara din cetate. De aceea si Iisus, ca sa sfinteasca norodul cu insusi Sangele Sau, a patimit dincolo de poarta. Sa iesim dar afara din tabara, la El (Evrei 13, 12-13).

Golgota sta si azi tot acolo: afara din lume. i toti cei ce voiesc sa mearga dupa Domnul, toti cei ce vor sa mearga la Golgota, trebuie sa iasa din tabara , trebuie sa iasa din lume, sa iasa din duhul acestei lumi. Sa mergem la El, afara din tabara . Sa mergem la El, iesind din lume. Caci, cum zice El: Voi in lume sunteti, dar nu din lume (Ioan 17, 16). La Golgota nu poti merge si nu poti ajunge, decat iesind afara din tabara lumii.

E saptamana Patimilor. E timpul cand crestinii sunt ceva mai crestini ca altadata. E timpul cand iesim din tabara si mergem la biserica, mergem la denii si plangem patimile si suferintele Domnului.

Dar intrebarea este: Cati mergem la Golgota iesind afara din tabara ? i cati ramanem si pe mai departe afara din tabara ?Caci a iesi din tabara lumii pe cateva ceasuri, pe cateva zile, pe cateva saptamani si apoi iara a ne intoarce in ea asta inca tot nu foloseste la nimic. A plange in Saptamana Patimilor si a juca la Pasti asta inca tot nu este mantuire.

Mantuirea nu inseamna a iesi din cand in cand din...