Omul intelept nu se faleste nici macar cu ziua de azi, fiindca in orice clipa se poate intampla orice nenorocire. Cata vreme omul nu-si cunoaste viitorul nici cu o clipa inainte, el se poate teme de orice. Nimeni nu-i sigur nicaieri, ci oricine este primejduit oriunde. De aceea omul intelept, care isi cunoaste cu adevarat []Omul intelept nu se faleste nici macar cu ziua de azi, fiindca in orice clipa se poate intampla orice nenorocire. Cata vreme omul nu-si cunoaste viitorul nici cu o clipa inainte, el se poate teme de orice. Nimeni nu-i sigur nicaieri, ci oricine este primejduit oriunde.

De aceea omul intelept, care isi cunoaste cu adevarat starea sa, umbla totdeauna smerit si lucreaza totdeauna drept, pentru ca oricine l-ar cerceta sa-l poata afla credincios in orice lucru incredintat lui.

Fericit este orice om care isi cunoaste bine marginile pana la care se cuvine sa se intinda si care nu trece peste limita bunei cuviinte niciodata. Fericit cine asculta cuvantul: Nu te fali cu ziua de maine, caci nu stii ce poate aduce o zi!Sa te laude altul, nu gura ta, un...