Maine, cand va fi sa suferi, intareste-te de azi, ca sa poti avea rabdare, ca sa poti avea rabdare, spre a nu carti-n necaz; daca-ti va veni-ncercarea, inima sa nu-ti slabesti, chiar si peste raul mortii, chiar si peste raul mortii, cu-ndrazneala sa pasesti. Unde-i de Cuvant nevoie, sa nu taci, nici sa te-ascunzi, unde []Maine, cand va fi sa suferi,intareste-te de azi,ca sa poti avea rabdare, ca sa poti avea rabdare,spre a nu carti-n necaz;daca-ti va veni-ncercarea,inima sa nu-ti slabesti,chiar si peste raul mortii, chiar si peste raul mortii,cu-ndrazneala sa pasesti.

Unde-i de Cuvant nevoie,sa nu taci, nici sa te-ascunzi,unde trebuie tacere, unde trebuie tacere,nici pe foc sa nu raspunzi;unde-ameninta ispita,fugi si lasa-ti tot ce-a prins,din a ei inlantuire, din a ei inlantuire,gol sa scapi, dar neinvins.

Nu primi nicicand castigulcare-ti cere cinstea ta,caci o clipa-ti poate pierde, caci o clipa-ti poate pierdevesnicia nu uita!Daca azi asa-ti duci drumulcatre-al cerurilor prag,maine ai sa-l vezi nainte, maine ai sa-l vezi nainteasteptandu-te cu drag.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014