Titlul acestui editorial este firul rosu al istoriei umanitatii. De la trairea si impartasirea cu roadele pomului vietii, in comuniune cu Preabunul Dumnezeu, asadar, de la trairea in Adevar, inteles in plenitudinea existentei, nu doar intelectual, iata ca protoparintii au cazut prin minciuna. Viata si moarte ti-am pus eu astazi inainte, si binecuvantare si blestem. Alege viata ca sa traiesti []Titlul acestui editorial este firul rosu al istoriei umanitatii. De la trairea si impartasirea cu roadele pomului vietii, in comuniune cu Preabunul Dumnezeu, asadar, de la trairea in Adevar, inteles in plenitudinea existentei, nu doar intelectual, iata ca protoparintii au cazut prin minciuna. Viata si moarte ti-am pus eu astazi inainte, si binecuvantare si blestem. Alege viata ca sa traiesti tu si urmasii tai (Deuteronom 30, 19).

Ispititorul a folosit o parte de adevar, pentru a departa de la Adevar si a distruge comuniunea cu Dumnezeu. Partea de adevar este evidenta gustand din pomul cunostintei binelui si al raului, cunosti binele si raul. Protoparintii au cunoscut binele in care traiau de la inceput, dar au cunoscut ceva ce nu stiau pana in acel moment, au cunoscut raul care inseamna, in ultima masura, indepartarea de Izvorul Vietii, de Dumnezeu.

Traim intr-o minciuna! Informatia radio-tv, internet este plina de minciuna manipulatorie. Chemarile proorocilor mincinosi inunda/ abunda piata. Fiii minciunii au umplut institutiile reprezentative ale statului. Mincinoase sunt insemnarile de pe etichetele produselor de astazi. Mincinoasa este denumirea de paine neagra .

Adevarul nu este decat in Hristos! El ne lumineaza si ne elibereaza. El ne scoate din ghicitura . Unde Il aflam pe Hristos Adevarul si Lumina? In Cuvantul Sau! Acolo este Adevarul! Cum sa fugim de minciuna? Ce nu este contrafacut astazi? Da! Sufletul meu vreau sa fie curat, natural si curatat prin Sangele curs pe Crucea Golgotei, din ranile Domnului nostru Iisus Hristos!Consumi minciuna/minciuni si, ca rezultat, intreaga faptura este deteriorata de minciuna.

In acest context, este potrivita recomandarea Mantuitorului catre Sfintii Apostoli de a se feri de aluatul fariseilor si al saducheilor (Matei 16, 6), cat si de aluatul lui Irod (Marcu 8, 15), adica de purtarea si de invataturile lor pline de venin.

Satana i-a soptit celui dintai...