Maria a luat un litru de mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Iisus si I-a sters picioarele cu parul ei; si s-a umplut casa de mirosul mirului. Ce frumos ii arata Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu pe cei trei din Betania in mereu aceeasi sfanta slujba pentru Hristos! Lazar, in []Maria a luat un litru de mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Iisus si I-a sters picioarele cu parul ei; si s-a umplut casa de mirosul mirului.

Ce frumos ii arata Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu pe cei trei din Betania in mereu aceeasi sfanta slujba pentru Hristos!Lazar, in adanca si chibzuita consfatuire cu Dom-nul;Marta, in harnica si atenta slujire pentru El;iar Maria, in evlavioasa si profunda impartasire cu Hristos.

Prezenta Domnului Iisus Hristos in casa lor si in mijlocul lor era pentru ei un prilej de o totala daruire in slujirea si bucuria lui Dumnezeu; nu numai a unuia, ci a tuturor celor din casa prietenoasei Betanii.

Cand Hristos intra in casa lor era o sarbatoare dulce si orice alte preocupari incetau de a mai fi pentru ei.

Atunci nu mai exista nimic altceva si nimeni altcineva decat Domnul Iisus si El umplea totul.

Totul era daruit numai lui Hristossi toate erau puse numai in slujba Lui.

Toate celelalte puteau sa astepte, numai El nu.

Toate celelalte puteau sa fie neglijate, numai El nu.

Dintre toate datoriile mari pe care le are un om pe pamant, cele fata de Dumnezeu sunt cele mai mari.

Dintre toate iubirile noastre, cea fata de Hristos trebuie sa fie cea mai dintai.

Dintre toti oaspetii nostri, Hristos trebuie sa fie cel mai slujit.

Pe El trebuie sa-L facem sa astepte cel mai putin si sa-L slujim cel mai dintai;oricat de tarziu ar trebui sa ne culcamsau oricat de dimineata ar trebui sa ne sculam, El nu trebuie lasat sa astepte niciodata dupa noi.

Chiar daca n-ar mai fi sa ne mai ramana noua nimic ca sa mai traim, Lui trebuie sa-I dam totdeauna tot ce ne cere sau ne arata ca vrea de la noi.

Caci de largimea inimii si de darnicia mainii noas tre fata de El depinde largimea Inimii si a Mainii Lui fata de noi.

Fiindca Dumnezeu Se poarta cu fiecare om dupa inima aceluia fata de El si fata de ai Lui, caci este scris:Cu cel bun, Tu esti bun, Doamne,cu cel neprihanit, Te arati neprihanit,cu cel curat, Te arati curatsi cu cel stricat Te porti dupa stricaciunea lui (Ps 18, 24-26).

Maria a luat un vas cu mir de nard curat, de mare pret,a uns picioarele lui Iisussi I le-a sters cu parul capului ei ...