Din Dreptarul Invataturii Sanatoase ~ Cap. 21. Despre Casatorie si Familie de Traian Dorz. Ce spune Sfanta Scriptura Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul (Fac. 1, 28). Iata, fiii sunt mostenirea Domnului, rasplata rodului pantecelui. Precum sunt sagetile in mana celui viteaz, asa sunt copiii parintilor tineri (Ps. 127, 3-4). Cel ce i-a facut de la inceput, []Din Dreptarul Invataturii Sanatoase ~ Cap. 21. Despre Casatorie si Familie de Traian Dorz.

Ce spune Sfanta Scriptura Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul (Fac. 1, 28).

Iata, fiii sunt mostenirea Domnului, rasplata rodului pantecelui. Precum sunt sagetile in mana celui viteaz, asa sunt copiii parintilor tineri (Ps. 127, 3-4).

Cel ce i-a facut de la inceput, i-a facut barbat si femeie Pentru aceea va lasa omul pe tatal si pe mama sa si se va lipi de femeia sa si vor fi amandoi un trup Deci, ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta (Matei 19, 4-6).

Oricine isi lasa femeia sa si ia pe alta savarseste adulter; si cel ce ia pe cea lasata de barbat savarseste adulter (Luca 16, 18);Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului. (I Cor. 7, 3). Astfel si voi, fiecare asa sa-si iubeasca femeia ca pe sine insusi; iar femeia sa se teama de barbat (Efes. 5, 33).

Barbatilor, iubiti pe femeile voastre si nu fiti aspri cu ele (Col. 3, 19).

Ce spun Sfintii ParintiCasatoria este scutul curatiei si implinirea voii lui Dumnezeu spre viata oamenilor. Sf. Ioan Gura de AurCasatoria este asezata de Dumnezeu pentru aceste doua temeiuri: dragostea dintre soti si nasterea de copii. Asterie al AmasieiRostul inalt si sfant al nuntii respinge total muzica lumeas-ca, dansurile si cantecele rusinoase, vorbele stricate, pompa diavoleasca, toate cele nerusinate care au loc de obicei la nunta lumeasca. Acestea sunt pacate si zdruncina legatura casatoriei. Este ca si cum ai chema demonii la nunta ta. Toate acestea trebuie inlaturate sa fie chemat Dumnezeu in viata noastra. Sf. Ioan Gura de AurCei doi soti sunt un trup si un suflet, iar ei impreuna sa se roage si sa posteasca. Unul pe altul sa se invete si sa se sprijine. Hristos atunci Se bucura si isi trimite pacea Sa peste ei. Unde sunt ei doi este si El. Iar unde este El acolo nu este cel rau. TertulianInainte de oricine sa-L invitam pe Iisus la nunta. El va veni sigur, daca facem nunta in chip sfant. Sf. Ioan Gura de AurNasterea de copii din unirea sotului cu sotia lui este in insasi natura ei o porunca a lui Dumnezeu. i o garantie de iubire intre cei doi soti. Sf. Ioan Gura de AurRostul celor casatoriti este nasterea de fii. Sf. Clement AlexandrinulFamilia crestina trebuie sa fie vatra in care focul dragostei sa nu se stinga niciodata si de la care sa se aprinda si sa se incalzeasca societatea si lumea. Invatatura de Credinta Crestina OrtodoxaCe spune Parintele Iosif Temelia unei vieti familiale fericite este Mantuitorul Iisus Hristos si Cuvantul Lui. Este viata celor doi tineri traita cu El si cu sfantul Cuvant al Evangheliei Lui.

Vai de casnicia din care s-a stins rugaciunea celor doi impreuna. Vai de casnicia din care s-a pierdut dulceata iubirii evanghelice. Vai de casnicia din care lipseste Cuvantul cel sfant al lui Dumnezeu.

Casatoria este de la Dumnezeu, desfranarea este de la diavolul.

Pastrati curatia casatoriei, ca nu-i binecuvantare mai mare ca aceea pe care o revarsa Dumnezeu peste casatoria care se pastreaza curata, cum nu-i chin mai amar ca in casnicia pe care a spurcat-o pacatul unuia sau al amandurora.

Barbatul nu trebuie sa-si chinuiasca sotia sub cuvant ca el este barbat. El n-are in fata lui Dumnezeu un mai mare pret decat daca este mai bun ca ea. Nici un...