PE PAMANT PACE, INTRE OAMENI BUNAVOIRE (Lc 2, 14) i iata alt cal ros si s-a dat lui sa ia pacea de pe pamant (Apoc 6, 4) In noaptea Nasterii, ingerii din cer au cantat pacea cea sfanta care se pogora pe pamant. i in data multime de oaste cereasca la uda pe Dumnezeu, zicand: Slava lui []PE PAMANT PACE, INTRE OAMENI BUNAVOIRE (Lc 2, 14) i iata alt cal ros si s-a dat lui sa ia pacea de pe pamant (Apoc 6, 4)In noaptea Nasterii, ingerii din cer au cantat pacea cea sfanta care se pogora pe pamant. i in data multime de oaste cereasca la uda pe Dumnezeu, zicand: Slava lui Dumnezeu intru cei de sus si pe pamant pace, intre oameni bu navoire (Lc 2, 13-14).

Domnul Iisus Hristos a venit pe pamant ca un Domn al pacii (Is 9, 6). El a adus pe pamant pacea cea sfanta care rasare din impacarea omului cu Dumnezeu. In pestera din Vitfleemul Iudeii, se intalni din nou Dumnezeu cu omul si omul cu Dumnezeu. Iar intalnirea aceasta si pacea aceasta a facut-o Insusi Fiul lui Dumnezeu, Care pecetlui pe urma, cu scump sangele Sau, aceasta pace scumpa si dulce.

In pestera din Vifleem s-a in talnit iar Dumnezeu cu omul, iar sus pe Golgota s-a incheiat pacea dintre Dumnezeu si om, ramanand ca oamenii sa intre in pacea aceasta.

In acest inteles zicea Apostolul Pavel: Dumnezeu ne-a impacat cu El prin Iisus Hristos Va rugam fierbinte, in numele lui Iisus Hristos, impacati-va cu Dumnezeu (II Co r 5, 18).

Daca oamenii ar fi primit aceasta pace si ar fi ramas in ea, azi ar fi pe pamant pace si intre oameni bunavoire. Raul insa a...