11 Ai o credint adev rat si ai viata vesnic numai atunci cand dovedesti c poti avea: dragostea de frati nepref cut , ravna fierbinte pentru Evanghelie, constiinciozitatea in slujb , bun voint in atitudine, si lep darea de sine in umblarea pentru semeni, inim larg in d rnicie, un cuget cinstit in toate, []11 Ai o credint adev rat si ai viata vesnic numai atunci cand dovedesti c poti avea: dragostea de frati nepref cut , ravna fierbinte pentru Evanghelie, constiinciozitatea in slujb , bun voint in atitudine, si lep darea de sine in umblarea pentru semeni, inim larg in d rnicie, un cuget cinstit in toate, o armonie sincer fat de mustr ri, o team de p cat, respect de adev r si mil de oameni.

Aceasta este credinta mantuitoare si faptele ei acestea sunt.12 Oricine nu poate avea aceste roade ale unei credinte adev rate, acela n-are credint .

Acela numai se am geste, dar nu are, f r aceasta, credinta este numai un vas f r continut, o creatur moart , o p rere zadarnic si o insel ciune cu care nu poti minti pe nimeni decat pe tine.

Dac vrei s te pierzi, r mai asa si te vei pierde sigur.

Dar dac vrei s te mantuiesti, atunci trebuie acum si indat s te intorci la Dumnezeu.

S te nasti din nou printr-o credint adev rat care trebuie neap rat s fie insotit de adev ratele roade ale Duhului Sfant.13 Cine crede in Fiul lui Dumnezeu, are viata vesnic si este sc pat de moarte si este scutit de judecat si este salvat de Mana lui Dumnezeu (Rom. 1, 18).

Dar cine nu crede in Hristos Domnul, nu-i nevoie s mai fac nici un alt p cat.

Ajunge acesta unul...